Három őszi sminktrend - Válaszd a hozzád illőt!

szemfesték szép arc Takács Nóra smink szépség ajak szem Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könnyű, sokszínű nappali smink, előkelő és finom make up a modern nő igényeihez igazítva és igéző macskaszemek estére. Ezt a három sminktrendet mutatta be az egyik legismertebb világmárka hazai különítménye egy különleges workshopon. Az eseményen a Life.hu is ott járt.

Smink nagyvárosi pezsgéshez

Miért ne lehetne a nappali smink könnyű, ugyanakkor látványosan sokszínű? Hiába, ez az őszi-téli szezon nem enged teret a szomorú színeknek. Ahogy arról már korábban is írtunk, számtalan élénk és izgalmas színt viselhetünk majd a hidegben. Ahogy a ruhadaraboknál, úgy a sminknél is alap az arany - ez jelen esetben a modell szemhéján köszön vissza. A szemsmink különlegessége a szürke satír a szemöldökcsonton. A sminket a rágógumi színű ajkak teszik még izgalmasabbá.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu


Takács Nóra véleménye: "A smink fantázianeve maximálisan helytálló. A színek kirobbanó, mégis visszafogott egysége tényleg igazi pezsgő élményt nyújt. Anna arca tökéletes, és még szebbé vált a finom, mégis ragyogó színektől. Még én is bűvölten néztem a szikrázó szemeit, miközben színpadra lépés előtt beszélgettünk."

Nagyvilági elegancia

Ha inkább a visszafogottságot szereted a sminkben is, válaszd az előkelő és finom megoldásokat, amelyek egyben nagyon modernek is. Az alap ez esetben is az arany, amely a külső szemzug irányában bronzos árnyalatba megy át. A szemeket a feketével kihúzott vízvonal és a szempillaspirál, az ajkakat a ragyogó barackszín szájfény emeli ki.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Takács Nóra véleménye: "Ha szereted az elegáns ruhákat, a finom ékszereket, a nőies parfümöket, akkor ezt a sminket neked találták ki. Egy-két ecsetvonás, és igazi díva leszel - persze nem túlzó módon. Pont az a lényeg, hogy nagyon nőies a smink, mégsem színpadi vagy túlzó. Diszkrét csillogás, ez a mottó."

Egyiptomi hercegnők ihlette alkalmi smink

Az alkalmi smink egyik titka, hogy hiába a sötét színek, nem ülhet vastagon az arcon. Szerencsére az innovatív termékek segítenek abban, hogy ne ess a túlmázolás csapdájába. Az egyiptomi hercegnők sminkjére hasonlító make up igéző tekintetet kölcsönöz. A feketével kontúrozott macskaszemek titka, hogy a felső szemhéjra a feketén kívül ezüst és éjkék is került. A szemeket feketére festett pillasor keretezi. Ha kollagénes szempillaspirált használsz, kicsit se fukarkodj vele: minél több kerül a szempilládra, annál szebb lesz a végeredmény.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu



Takács Nóra véleménye: "A sminkem fantázianeve bűnös érzékiség, de Oscar végig csak 'gyönyörű gyilkosnak' hívott. Amíg készült a mű (15 perc volt az egész), ráhangolódásként dinamikus, mégis sejtelmes zenéket hallgattunk, hogy átérezzem a szerepet. Elég messze áll tőlem ugyanis, hogy reggel 9-kor nagyestélyiben 'gyilkolásszak'. Imádtam a végeredményt, gyönyörű volt a színek játéka a szememen. Ha legközelebb alkalmi sminkre lesz szükségem, biztosan ezt választom, és megpróbálom magam elkészíteni. (Ellestem ám a trükköket!) Majd nektek is megmutatom hamarosan egy videóban."

Öt perc Larion Oscarral, a Maybelline hazai sminkmesterével

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
- A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a te feladatod, hogy a kifutók trendjét a magyar nők sminkelési szokásaihoz igazítsd. Mennyire nehéz ez?

- Nagyon nehéz, de az is igaz, hogy óriási a szakadék a generációk között. Az új, digitális generációval nincsen baj. Ők használják a technika összes vívmányát, naprakészek, aktuálisak. Hatalmas élmény azt látnom, hogy őket már nem lehet csak úgy megvezetni. Száraz szivacsként szívják magukba az információkat, és ki is próbálják azt, amit látnak - mernek egyéniségek lenni. A 40 év feletti generációnak sajnos nincs igénye a napi sminkre. Ők nem ebben nőttek fel, nem volt előttük minta, az ő tinédzserkorukban inkább elitélték a sminket, mint bíztatták volna őket a kipróbálásra. Az én feladatom egyrészt a generációk közti szakadék szintetizálása, másrészt az, hogy technikai segítséget adjak, bemutassam az új termékeket, az új trendeket és megtanítsam, hogyan kellene ezeket használni. Azért örülök, hogy a márka menedzsmentje is pont ugyanezt gondolja. Igenis, hozzuk ki a backstage-et, és igenis, mutassuk meg a titkokat!

- Mi a márka legnagyobb titka?

- A titok az, hogy a legnevesebb sminkmesterek ugyanazokkal a termékekkel sminkelik a divathetek modelljeit, mint amit bárki megvehet az üzletekben.

- Melyek azok az innovációk, amelyekre legutóbb rácsodálkoztál?

- A mostani kedvenceim a tartós krémtus és a kollagént és szilikont tartalmazó színes szemhéjkrém. Mindkettőnek, amellett, hogy tartósak, nagyon lágy a textúrájuk, könnyen és gyorsan lehet őket használni.

- A könnyen és gyorsan az új irány?

- Igen, abszolút. Minden a gyorsaságról szól, itt nincs idő arra, hogy cizelláljam a sminkemet. Ezekkel a mai termékekkel villámgyorsan el lehet készíteni egy make up-ot.

- Lassan nem is kell akkor ecset, elég az ujjunk?

- Végül is errefelé megyünk, de azért ne felejtsük el, hogy a sminkecset két dologban nagyon segít: a spórolásban és a precizitásban. Azt gondolom, hogy egy nappali sminknél a szemhéjfestéket akár az ujjunkkal is fel lehet vinni, az alapozó és szempillaspirál felvitele után elegendő egy jó ecset az arcpírhoz, és indulhatunk is!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.