Alighogy átlépte a hőmérő higanyszála a 0 fokot, előkerültek a gardróbban hónapokig rejtegetett bőrkabátok és ballonok. Ez egyértelmű állásfoglalás volt: elég volt a hóesésből, a széttaposott csizmákból és a fekete szövettengerből!

Néhány üzletben még tartanak a téli leárazások, ám a legtöbb boltot már ellepték a színes tavaszi szettek. A nagy divatházak kifutóiról koppintó fast fashion üzletláncok nem cáfolták meg önmagukat: szinte mindenhol ugyanazok az alapdarabok mosolyognak ránk a kirakatból.

A tavalyi év nagy úttörőjét, a peplum fazont felesleges előásni a gardrób mélyéről, hiszen idén a lenge, két perc alatt összefércelt blúzok fognak hódítani. Szintén a szekrényben hagyhatjuk a hullócsillagként újradebütáló trapézfarmert is, mert valamilyen rejtélyes okból a tervezők 2013-ra szinte kizárólag a "nagyinadrágnak" keresztelt háromnegyedes capri fazonnal készültek. Viszont vannak olyan alapdarabok, amelyekért tényleg érdemes benézni kikeletkor a bevásárlóközpontokba!

Valami csíkos

Idén mindenképpen érdemes beszerezni valami csíkosat. A korábbi évek kékségétől eltérően a tavaszi szezonban a fekete-fehér párosítás lesz a legnépszerűbb. Feltűnik blézerként és nadrágként, de pulcsi, illetve póló változatban is beszerezhetjük. A fekete-fehér jól kombinálható az idei év trendszíneivel, valamint a már klasszikus párosításnak számító pirossal is.

Annak ellenére, hogy a csíkos ruhadarabok szinte minden anyaggal és színnel hordhatók, nem árt vigyáznod velük! A hosszanti csíkok optikailag nyújtanak, míg a vízszintes vonalak szélesítik az alakot. A körte és a homokóra alkatúak kerüljék a keresztbe csíkos darabokat!

Valami elegáns

2013 végre meghozta a nő dicséretét! Eltűntek az áttetsző fekete leggingsek, a csőtopból kilógó szilikonpántok és a kitaposott balerinák. Helyette megérkeztek a könnyed anyagok, a rafinált szabásvonalak és a szövetnadrágok. Köszönjük! Az idei tavasz tökéletes alkalom a stílusváltásra: ha nem érzed az öltözködésedet elég nőiesnek, szerezz be egy elegáns darabot!

Viseld hanyag eleganciával a szezon kedvenceit: kombináld a merész színű, ám szigorú szabású felsőket visszafogott árnyalatokkal, és bolondítsd meg a szettet egy extrém kiegészítővel vagy cipővel!

Valami farmer

Reneszánszukat élik a farmer termékek: a hippikorszak kedvenc anyaga szinte változatlan szabásvonallal tér vissza az idei szezonban. A sötét színű farmert felváltja a koptatott, kőmosott és szaggatott típus. A tervezők a praktikus kelmét akár az egész outfitben el tudják képzelni: farmerdzseki, farmering és farmernadrág is működhet szerintük egy szetten belül.

Ha mégis csempésznél némi kreativitást az öltözetedbe, akkor vastag pulóverrel, színes blézerrel vagy pasztell árnyalatokkal párosítsd!