fashion week frizura tavasz haj szépségápolás szépség kócos természetes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazán megkönnyítették az idei tavaszt a hajszobrászok, hiszen akár az edzőteremből kifelé jövet sebtiben megkötött kontyban vagy összekócolt hajjal is lehetünk divatosak - már ha szigorú középválasztékkal készítjük. A Life.hu összegyűjtötte a 2013-as kikelet legnépszerűbb frizuráit.

A 2012-es szezon egyértelműen az ombre éve volt. Kevés olyan trend akad, amely ilyen hamar érte volna el népszerűsége csúcspontját - talán csak a "vizes hajnak" keresztelt zselézési technikával lehet egy napon említeni -, ám a színátmenetes haj 2013-ra egyértelműen a múlté. A nagy divatházak visszatértek a természetes színekhez és vágáshoz, így idén a hamvasszőke, gesztenyebarna és hollófekete sörények lesznek közkedveltek.

A szín és fazon tökéletes összhangját mutatja, hogy a naturális árnyalatok mellé könnyen elkészíthető, spontán frizurák kapcsolódnak. Tavasszal nem baj, ha a reggeli készülődésben kimarad a fésülködés, hiszen az enyhén kócos, borzos lesz a divat.

Szélfútta hatás

Az enyhén tépett fazonból lehet a legegyszerűbben és a leglátványosabban kihozni a szélfútta hatást. A frizura nem igényel hosszadalmas előkészületeket vagy extra felszereléseket, így akár otthon, munka előtt is elkészíthető. Ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapj a mindennapokban, fodrászodtól kérj lépcsőzetes fazont frufruval, színben pedig válaszd a kedvenc hajszíned lehető legtermészetesebb változatát.

Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Így készítheted el otthon:
Hajmosás után ritka fogú fésűvel szaladj végig a hajadon, majd kenj rá egy diónyi mennyiségű hajhabot a hosszabb tartás érdekében. Közepes hőmérsékleten, fejjel lefelé száríts, és fésű helyett az ujjaiddal formázz, így dúsabbnak hat majd a frizurád. Amennyiben szükséges, fixáld lakkal az elkészült remekművet.

Romantikus konty

A szezon kedvence idén egyértelműen a tarkón megkötött laza konty lesz. A kosztümös filmek csókjeleneteiből már ismerős lehet a fazon: a sztárfodrászokat valószínűleg a bájos főhősnők itt-ott kibomló tincsei inspirálták. Ehhez a regényes-romantikus hajhoz minimum középhosszú, nagyjából egységes vágás szükséges.

Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Így készítheted el otthon:
Frissen mosott hajadat ne vasald, csak lazán fogd össze a tarkódon egy, a hajszíneddel megegyező hajgumi segítségével. Az így kapott lófarkat - ne túl szorosan - tekerd össze, majd ujjaid segítségével csavard meg, és rögzítsd a copfhoz. Ha szükséges, fixáld.

Oldalválaszték

A szezonban nagy hangsúly kerül a választékokra. A tökéletes középválaszték és a fejtetőn induló oldalválaszték határozza meg a tavaszi frizurákat. Míg a szigorú középválaszték inkább a kontyokkal, addig az oldalválaszték főleg a kiengedett frizurákkal és lófarkakkal mutat jól. Forgóval rendelkezők előnyben, hiszen nekik semmilyen extra készülődést nem igényel a frizura.

Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Így készítheted el otthon:
A szokásos módon mosd és szárítsd meg a hajad. A fejtető jobb oldaláról fésüld át tincseket, majd hajlakkal vagy hullámcsattal fixáld. Frufruval, de hosszabb hajjal is remekül mutat.

Így készíts divatos hajbavalót pár perc alatthttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130205-hogyan-legyek-jo-no-tullos-hajcsat-sajat-kezuleg.htmlMiről árulkodik a hajstílusod?http://www.life.hu/szepulj/haj/20110304-mirol-arulkodik-a-hajstilusod.htmlÚj frizura- és hajszíntrendek 2013-rahttp://www.life.hu/szepulj/20121217-frizurak-es-hajszinek-2013ra.html7 tipp a gyönyörű hajérthttp://www.life.hu/szepulj/20121221-7-tipp-a-gyonyoru-hajert.html25 év, 25 frizura - Kylie Minogue hajkölteményeihttp://www.life.hu/szepulj/20121121-25-ev-25-frizura-kylie-minogue-hajkoltemenyei.htmlKészíts otthon hajzselét - fillérekbőlhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20121004-hogyan-legyek-jo-no-takacs-nora-hazi-keszitesu-hajzsele.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.