Olvasónk, Róza, plasztikai beavatkozást fontolgat. Kérdéseivel a Life.hu szakértőjéhez, dr. Molnár Miklós plasztikai sebészhez fordult.

"Tisztelt Szakértő!

Nekem a saját zsír feltöltésével végzett plasztikai beavatkozásokról lennének kérdéseim. Milyen területekről kerülhet át zsír mondjuk arcra és mellre? Mindenki képes zsírt adni önmagának? Minden plasztikai sebész végez ilyen műtéteket, vagy ehhez valamilyen speciális képzés szükséges? Kevésbé kockázatos ez a technika, mint ha implantátumot ültetnének be? A gyógyulási idő ugynanolyan hosszú, mint implantátum esetében?

Köszönettel,
Róza"

Thinkstock

Kedves Róza!

Az alábbiakban válaszolok a kérdéseire:

Milyen területekről kerülhet át zsír arcra és mellre?
A saját zsírszövetet kontúr- és térfogathiányok pótlására, arc- és testkontúrok átformálására használjuk a mindennapi gyakorlatban. A zsírszövet kinyeréséhez "adó területre" van szükség, ez lehet alhas, deréktáj, belső combok, belső térd. A kinyert zsírszövetet centrifugáljuk és vékony kanülök segítségével megtisztítjuk a beadás előtt.

Mindenki képes zsírt adni önmagának? 
A zsírbetöltéshez mindenkinek csak a saját zsírszövetét tudjuk felhasználni, erre alkalmas mindenki, aki rendelkezik felesleges zsírszövettel.

Minden plasztikai sebész végez ilyen műtéteket, vagy ehhez valamilyen speciális képzés szükséges?
A zsírbetöltést csak elegendő tapasztalattal és megfelelő gyakorlattal rendelkező plasztikai sebész végez.

ThinkstockKevésbé kockázatos ez a technika, mint az implantátumos feltöltés? A gyógyulási idő ugynanolyan hosszú, mint implantátum estében?
Az implantátummal történő mellnagyobbitás teljesen eltérő technika, több mint 40 éve ismert eljárás. A saját zsírszövettel történő emlőnagyobbitás 10 évvel ezelőtt került ismét előtérbe. Kevésbé eredményes, mivel a zsírszövet felszívódik, és több kockázattal is jár, hiszen a zsírszövet kinyeréséhez egy másik területet is érinteni kell az emlőkön kívül a műtét során. Ez a technika elnyújtja a műtéti időt, és növeli a fertőzés kockázatát.

Amennyiben további kérdése lenne, szívesen állunk rendelkezésére.

Dr. Molnár Miklós


Tedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon  is!


Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!

Gyermekkori maszturbálás szakértői szemmelhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130217-majsai-laszlo-a-lifehu-szakertoje-pszichopedagogus-nevelesi-tanacsado-terapeuta-valaszol.html Rúzsozz, mint egy profi! - Sminktippek a szakértőtőlhttp://www.life.hu/szepulj/20120403-tavaszi-szepsegtrend-ruzsozz-mint-egy-profi-sminktippek-a-szakertotol.html Valóban agresszívebbek a mai gyerekek? - Meglepő válaszok a szakértőktőlhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110913-valoban-agresszivebbek-a-mai-gyerekek-meglepo-valaszok-a-szakertoktol.html Így lesz magabiztos a mosolyodhttp://www.life.hu/szepulj/20130308-dr-budai-zsolt-szakerto-tanacsaival-garantalt-a-magabiztos-szebb-mosoly.html Mi kell a tökéletes sminkhez?http://www.life.hu/szepulj/20130310-pinter-andrea-smink-es-maszkmester-szakertoi-tanacsai-tavaszi-sminktrendek.html Kínos és ciki? Nem kell tovább piros fejjel járnodhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130307-rozaceas-bor-borpir-piros-arc-pattanasok-dr-kaszab-csilla-szakerto.html