személyiség fashion week kiegészítő szokás nonverbális kommunikáció jellem Patti Wood testbeszéd táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy a táskahordási szokásod rengeteget elárul rólad? Patti Wood testbeszédkutató szerint a nonverbális kommunikáció a 21. században nemcsak a mimikát vagy a gesztusokat foglalja magába, hanem kiterjedt a kiegészítőkkel való viszonyra is. Mit jelent, ha minden nap három táskával indulsz útnak, vagy úgy hordod a szütyődet, mintha Oscart nyertél volna? A Life.hu elárulja!

Úgy tűnik, a táskahordási szokásoknak nem csak praktikus okai vannak. Patti Wood tanulmánya szerint azzal, hogyan hordod a táskádat, tudat alatt üzenni szeretnél a társadalom többi tagjának. Less be az elméd titkos zugába, és fejtsd meg a viselkedésed.

A fölényes

Úgy viszed a táskád, mintha plázákban flangáló celeb lennél? Ez azt mutatja, értékesebbnek tartod magad a többieknél. Patti szerint ezek a lányok úgy tekintenek a márkás szütyőjükre, mintha díj vagy kitüntetés lenne, és erre mindenáron fel akarják hívni a figyelmet. Ezzel a kéztartással csak a fölényüket fitogtatják.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A cipekedő

Két, három táskával indulsz el otthonról? A szakértő szerint próbálsz mindenkinek és minden helyzetben megfelelni. Valószínűleg állandóan időhiányban szenvedsz, elcsigázott és kimerült vagy. Ezzel a módszerrel felkészülsz minden eshetőségre, ami a nap folyamán érhet, ahelyett, hogy fókuszálnál a valódi problémára, és megoldanád azt.

A ragaszkodó

Mindig két kézzel kapaszkodsz a táskádba? Patti szerint nagy valószínűséggel túlzottan ragaszkodsz az ismert dolgokhoz. A függő típusok általában félénkek, a táskaszorítás mellett gyakran állnak keresztbe tett lábbal a zebránál, mintha bármelyik percben valami szokatlan és félelmetes dolog történhetne velük. Félnek az újdonságoktól.

Az ölelő

Lágyan átkarolod a táskád menet közben? A szakértő szerint sikerorientált személy vagy, aki csak látszólag gyengéd és védelmező típus. A dolgok csak annyi ideig érdekelnek, amíg eléred őket. Ez a divatos beállás a street style fotókon is visszaköszön, nem véletlenül. Egyszerre sugall magabiztosságot és elesettséget.

A nyitott

Szereted szabadon hagyni a kezed? A szakértő szerint ez arra utal, hogy az élet többi területén is nyitott vagy. Hatalmas táskák helyett vállon átvethető darabokat választasz, ami nem takarja el az öltözéked többi részét, vagyis praktikus és határozott jellemmel bírsz. Patti szerint ez főként a fiatal lányokra jellemző.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A gyerekes

Táskádat a válladon átvetve, extra hosszú pánttal hordod? Patti szerint ez a tudatosság hiányára utal. Az ide-oda csúszkáló táskák akadályoznak a mozgásban, amit ahelyett, hogy megoldanál, tovább tűrsz. Ez arra utal, hogy úgy érzed, nincs hatalmad a saját életed felett, és hagyod, hogy mások döntsenek a sorsodról.

A hónaljkutya

Megszállott kézitáska-mániás vagy? Bár a clutchok rendkívül divatosak, egyáltalán nem praktikusak. A szakértő szerint ha a táskáid többsége ilyen, akkor az életben sem vagy túl talpraesett. Ahhoz, hogy használni tudd a kezedet, állandóan pakolgatnod kell a táskádat ide-oda, ahelyett, hogy felakasztanád a válladra és élnéd tovább az életed. Patti szerint ez olyan, mintha nem találnád a helyed a saját testedben.

Az aktatáskás

Válltáska helyett inkább a kezedben tartod a szütyődet? Patti szerint tipikus üzletember vagy. Valószínűleg állandóan úton vagy, és mindenféle hasznos dologgal tömöd meg a táskádat. Kevesebb figyelmet fordítasz a kiegészítőkre, mert inkább a praktikusságra helyezed a hangsúlyt. Az életben sem éled meg a dolgokat, inkább feladatként kezeld őket. Megoldod az egyiket, majd mész is tovább a következő megoldandó ügyre.

A szabadúszó

Táska? Minek? Van jobb dolgod is annál, hogy különböző kacatokat hordozz magaddal. Arra ott vannak az asszisztensek és a pasik. Patti véleménye az, hogy neked fontosabb az, hogy mindig mesésen nézz ki, mint hogy leterheld magad felesleges kiegészítőkkel. Valószínűleg az életet is túl lazán veszed, nem agyalsz túl sokáig a dolgokon.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A lehúzó

Folyton úgy teszel, mintha integetnél? Ha az egyik válladra megpakolt táskát teszel, a másikkal muszáj kiegyensúlyoznod. Patti szerint nem tudod egyensúlyban tartani az életedet, és néha túl sokat vállalsz. Jobban kézben kellene tartanod az életed, például úgy, hogy a tömött pakkot kettéosztod két kisebb táskára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.