Katalin hercegnő hamarosan világra hozza Vilmos herceggel közös gyermekét, a brit királyi család legújabb tagját. A pici érkezését az egész világ várja, ám ez az izgalom semmi ahhoz képest, amekkora figyelem korábban övezte a reménybeli angol trónörökösök születését.

Az egyik legismertebb történet a feleségfaló VIII. Henrikhez kötődik, aki az 1500-as években ült Anglia trónján. A király már nagyon akart egy fiú utódot, amit sem első, sem második felesége nem tudott megadni. Első feleségével, Aragóniai Katalinnal közös első gyermeke rögtön az esküvő után foganhatott meg, a kislány viszont halva született. A nő ezután megint állapotos lett, a fiúgyermek viszont 52 nap múlva elhunyt. Katalin ezután még egyszer elvetélt, ezután viszont egy lánygyermeknek adott életet.

http://hu.wikipedia.org
VIII. Henrik és Aragóniai Katalin

VIII. Henrik második felesége még ennél is szerencsétlenebb volt, Boleyn Anna pedig hiába próbálkozott, nem sikerült fiú trónörökössel megajándékoznia férjét.

A várva várt trónörökösnek végül a harmadik feleség, Jane Seymour adott életet, a fiút Edwardnak nevezték el, a Parlament pedig Edwardot nyilvánította egyedüli törvényes trónörökösnek. Edward alig 9 évesen került a trónra, ám csak formálisan vezette az országot. A trónörökös sajnos korán, még 18 éves kora előtt elhunyt, őt Aragóniai Katalin és VIII. Henrik idősebb lánya, I. Mária követte, akinek szintén meggyűlt a baja az utódlással.

Álterhesség, intrikák

I. Mária rettegett attól, hogy trónörökös nélkül húga, Erzsébet lesz az uralkodó, és félelmei be is igazolódtak, mivel I. Máriának nem sikerült egészséges gyermeket világra hoznia. Első gyermeke nagy valószínűséggel halva született, második terhessége pedig csak álterhesség volt, hiszen bár Mária állította, hogy állapotos, de ennek 10 hónapig semmilyen jele nem volt.

Az 1600-as években hosszú ideig vártak Modenai Mária és II. Károly angol király öccsének, Stuart Jakab yorki herceg közös fiú gyermekére is. Modenai Mária két kislányt szült, mindkettő fiatalon elhunyt. A pár 1685-ben került az angol trónra, és eredetileg úgy volt, hogy II. Jakab előző feleségének idősebbik lánya örökli majd a trónt, ha a királyné nem szül fiúgyermeket.

Forrás: Wikipédia
Modenai Mária és fia, Jakab Ferenc Eduárd

Modenai Mária két évvel később, 1687-ben adott életet a reménybeli trónörökösnek, Jakab Ferenc Eduárdnak. A fiúról azt kezdték el terjeszteni, hogy valójában nem is a király fia, a királyné halott gyermeket szült, és a kisfiút csak becsempészték.

Ez nem volt igaz, ettől függetlenül a fiú elvesztette öröklési jogát, a hivatalos indoklás szerint azért, mert nem a király fia, ráadásul katolikus. Ezután II. Jakabot sógora egy puccsal megfosztotta a tróntól. II. Jakab halála után viszont XIV. Lajos Jakab Ferenc Eduárdot ismerte el Anglia és Írország királyának.

17 gyermeket veszített el

Nem volt ilyen szerencsés II. Jakab lánya, II. Mária angol királynő, akinek bár sikerült teherbe esni, sajnos elvetélt, nem sokkal később pedig elhunyt. Így férje, III. Vilmos örökös nélkül maradt, halála után pedig Mária testvére, Anna került a trónra, aki a Stuart ház utolsó uralkodója volt. Anna élete csupa borzalom lehetett, 17 gyermeket vesztett el. Közülük volt, aki halva született, volt, aki később hunyt el. Anna nem hagyott utódot maga után.

Forrás: Wikipédia
Anna királynő

A felmenők között ugyanakkor van olyan is, akinek egyáltalán nem volt gondja a családalapítással, sőt. Viktória királynő - aki 1837-től 1901-ig uralkodott - kilenc gyermeknek adott életet, és összesen nem kevesebb mint 34 unokája volt.

Szabadságolnák a királynőt a britekhttp://www.life.hu/szorakozz/20130402-ii-erzsebet-brit-kiralynotol-lazabb-programot-varnak-a-britek-egy.html Metrózott Katalin hercegnő és a királynőhttp://www.life.hu/szorakozz/20130320-katalin-hercegno-es-ii-erzsebet-brit-kiralyno-a-baker-streeti.html Hová tűnt Katalin hercegnő hasa?http://www.life.hu/anyaskodj/20130404-katalin-hercegno-mar-a-hatodik-honapban-van-de-alig-latszodik.html Félrelépett Katalin hercegnőhttp://www.life.hu/legytrendi/20130318-katalin-hercegno-vilmos-herceg-felesegenek-a-ciposarka-beakadt.html Katalin hercegnő fiút szeretnehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130318-katalin-hercegno-vilmos-herceg-felesege-nem-tudja-hogy-fia-lesze.html Egyre népszerűbb Katalin orrahttp://www.life.hu/szepulj/20130314-katalin-hercegne-kate-middleton-orra-egyre-nepszerubb.html Harry altatja Katalin hercegnőthttp://www.life.hu/anyaskodj/20130307-katalin-hercegno-vilmos-herceg-felesege-harry-herceg-segitsegevel-alszik-el.html Kislánya lesz Katalin hercegnőnekhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130306-katalin-hercegno-veletlenul-elarulta-hogy-kislanyt-hord-a-szive-alatt.html Ráncos és öreg lett Katalin hercegnőhttp://www.life.hu/szorakozz/20130305-katalin-hercegnorol-ujabb-portre-keszult-miutan-az-elozo-rossz-kritikat.html