Bohém kalandozás a trendteremtő Rotterdamban

Rotterdam utazás szórakozás program szabadidő város
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rotterdamnak rengeteg arca van: építészeti különlegességek, kulturális sokszínűség és nagy múltú tengeri történelem jellemzi. Ha szívesen megismernéd egy kozmopolita nagyváros nyüzsgő életét, a Life.hu most összegyűjtötte neked az északi település legizgalmasabb programjait.

Tiszta építészet! - "A kis Manhattan"

A Nieuwe Maas folyó két partján fekvő kikötőváros a II. világháború pusztításai után szinte a semmiből épült izgalmas metropolisszá, és a városvezetésnek most is az a célja, hogy Rotterdam megőrizze vezető pozícióját a modern építészetben. A lenyűgöző Millennium Towert például a New York-i Empire State Building szellemében építették át. Az ún. "Manhattan aan de Maas" olyan feltűnő látványosságokat rejt, mint Hollandia legmagasabb lakóépülete, a New Orleans, de érdemes megtekinted a "vertikális városnak" nevezett De Rotterdam 149 méter magas épületét is. A Holland Építészeti Intézetben meglátogathatod a világ legnagyobb építészeti gyűjteményét, míg a mellette lévő Sonneveld ház fantasztikus színeiről ismert. Ha a városban jársz, sétálj át a modern Erasmus hídon Hollandia legszebb színházához, az Új Luxorhoz, mely lenyűgöző látványt nyújt.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock


A Life tippje:
A Boijmans Van Beuningen Múzeumban megcsodálhatod Rembrandt, Dalí és Van Gogh alkotásait, míg a Tengerészeti Múzeumban bepillantást nyerhetsz a város gazdag tengeri történelmébe.

Élvezd a napsütést földön és vízen

Ha az ultramodern épületek mellett kíváncsi vagy Rotterdam múltjára is, a Delfshaven negyedben romantikus sétákat tehetsz a csatornákkal szabdalt régi házak között, majd ellátogathatsz Rotterdam egyetlen még működő sörfőzdéjébe. Szánj időt a reneszánsz stílusú Városházára, melynek alapkövét 1915-ben I. Vilma holland királynő tette le. A késő gótikus Szent Lőrinc-templom előtt láthatod Erasmus szobrát (németalföldi humanista tudós - a szerk.), ami a legrégebbi épségben maradt szabadtéri alkotás. Rotterdam legmegdöbbentőbb épületegyüttese a 38 kockából álló absztrakt Kockaház, amit szintén vétek lenne kihagynod. Kötelező látnivaló a monumentális Euromast kilátótorony is, ahonnan 360°-os panoráma nyílik a városra.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock


A Life tippje: Nevezz be egy Spidóval tett hajókirándulásra , a palacsintahajó fedélzetéről pedig gyönyörködhetsz az impozáns kikötőben, és közben finom édességeket majszolhatsz. http://www.pannenkoekenboot.com/


Sajt, klumpa és szélmalmok

A vásárlás szerelmeseinek izgalmas élmény végigjárni Lijbaan és Hoogstraat bevásárlóutcáit, ahol elegáns és trendi üzletek sorakoznak. A Witte de Withstraat a helyi művészek találkozóhelye, és ha szereted a fehérneműket, ne hagyd ki a Marlies Dekkers üzletet, amelynek olyan sztárok tartoznak a rajongói közé, mint Lady Gaga, Sarah Jessica Parker és Victoria Beckham. Rotterdam nosztalgikus piacai is megérnek néhány órát: a Binnenrotte a legnagyobb piactér Hollandiában, ahol különféle sajtok, tengeri herkentyűk és holland klumpák várják az érdeklődőket, a központi piac pedig ideális hely arra, hogy megtöltsd a piknikkosarat, mielőtt elindulnál a partra. Nieuwemarkt és Pannekoekstraat környéke Rotterdam Sohója, ahol téged is magával fog ragadni a bohém életérzés. Kukkants be a Very Cherrybe, ahol lecsaphatsz a különleges retro cuccokra, a "Ginza"-ban pedig megajándékozhatod magad egy exkluzív cipővel. Rotterdamban gasztrokalandokból sincs hiány: a Las Palmasban megnézheted a sztárséf, Herman den Blijker főzőshow-ját, a De Ballentent az egyik legjobb vízparti pub, vagy ugorj be az isteni grillételeket szervírozó Gonzale Barbecue étterembe.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Life tippje:

A Rotterdamtól néhány kilométerre lévő Kinderdijk az UNESCO világörökségi helyszíne, ahol gyönyörködhetsz a tizenkilenc szélmalom egyedülálló látványában.

És még:
- A Rotterdam Welcome Card 25%-os kedvezményt kínál a múzeumokba, az éttermekbe és a szórakozóhelyekre, illetve érvényességi ideje alatt korlátlanul utazhatsz a tömegközlekedési eszközökön.
- Olcsó szállások itt foglalhatsz: http://www.hotelscombined.com/City/Rotterdam.htm, http://www.hostels.com/rotterdam/netherlands
- A fővárostól Rotterdamba Eurolines buszjáratokkal juthatsz el, bővebb infó: http://www.volanbusz.hu/hu/kulfoldiutazas/eurolines
- Ha repülővel utaznál, a holland Transavia indít közvetlen járatot Budapestről a holland városba.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.