sütemény recept torta desszert kávé édesség muffin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kávés sütiket nagyon sokan szeretik, hiszen a kávé karakteres íze már önmagában ínycsiklandozó. Ír kávés bögrés sütemény, hófehér kávétorta, kávés muffin a gyűjteményünkben: jó sütést kívánunk!

Ír kávés bögrés sütemény

Hozzávalók:

2 bögrénként 4 evőkanál liszt
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál kakaó
egy tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
1 bögre tejszín
másfél tábla csoki
némi whisky
25 dkg porcukor
vaníliás cukor
negyed bögre kávé

Forrás: http://thecakeblog.com
Forrás: http://thecakeblog.com

Elkészítés

Ez az egyszerű, ám annál nagyszerűbb, könnyen elkészíthető finomság csokoládés süteményre rétegezett whisky-s ganache krémből és kávés vajkrémből készül, tálalni pedig egyenesen a bögrében érdemes. Az alap csokis piskótához keresd meg a kedvenc recepted, és süsd a megszokott módon, csak ezúttal hőálló bögrében - arra ügyelj, hogy a tészta a bögrék felét foglalja csak el. Ha elkészült, hagy a bögrében hűlni, s addig készítsd el a csokis tejszínes krémet, amit ezúttal némi whiskyvel bolondítunk: egy bögrényi tejszínt melegíts fel, sűrű kevergetés mellett olvassz fel benne egy tábla csokit, keverj hozzá némi whiskyt ízlés szerint, majd hagyd ezt is hűlni egy kicsit. A sütemény koronája a kávés krém: két-három bögre porcukor, ugyanennyi vaj, vaníliás cukor, egy jó csipet só, és negyed bögrényi kávé szükséges hozzá, no meg jó sok keverés, esetleg robotgép. A krémet végül tölts habzsákba, és nyomd a sütemény tetejére - némi csokiszósszal díszítsd, s már kanalazhattok is!
Az eredeti receptet itt olvashatod.

Hófehér kávétorta

Hozzávalók:
2 bögre liszt
2 bögre kristálycukor
háromnegyed bögrényi kakaópor
szódabikarbóna
sütőpor
1 dl olaj
2 tojás
vaníliaaroma
1 bögre kávé
1 bögre író
kókuszreszelék
fél tábla csoki

Forrás: www.abeautifulmess.com
Forrás: www.abeautifulmess.com

Elkészítés:

Különleges, dekoratív desszert, amit meglepően könnyű elkészíteni. Egy nagy tálban keverj össze két csapott bögrényi lisztet, két bögrényi cukrot, háromnegyed bögrényi kakaóport, két teáskanál szódabikarbónát, egy teáskanálnyi sütőport, és ugyanennyi sót. Egy másik tálba jöhetnek a nedves hozzávalók: fél csészényi olaj, két tojás, egy teáskanálnyi vanília aroma, egy bögrényi erős kávé, és egy bögrényi író - ha nem kapsz az üzletekben, helyettesítheted kefírrel. Ezután a száraz és nedves összetevőket addig keverd, míg csomómentes, homogén masszát nem kapsz, amit már csak a sütőpapírral magasan bélelt kapcsos tortaformába kell simítanod. Negyven percig süsd közepes fokozaton, és hagyd a formában kihűlni. Vágd félbe, a két lap közé tölteléknek következhet a torta bevonásához használt vajas cukormáz, esetleg nutella. Az elkészült sütemény tetejét szórd meg kókusszal, s ha van kedved, olvasztott csokoládé és egy nyomózsák segítségével sütőpapírra különböző formákat is alkothatsz. Az eredeti receptet itt olvashatod.

Kávés muffin

Hozzávalók:
2 deciliter tej
5 evőkanálnyi olvasztott vaj vagy olaj
3 evőkanálnyi erős kávé
vaníliaaroma
1 db tojás
2 csésze liszt
háromnegyed bögrényi cukor
fél tábla csoki
sütőpor
kávészemek

Forrás: www.mybarecupboard.com
Forrás: www.mybarecupboard.com

Ha nincs sok időd a süteménykészítésre, akkor ez a kávés muffin a kedvenced lesz. Keverj össze háromnegyed bögrényi tejet öt evőkanálnyi olvasztott vajjal, három evőkanálnyi kávét, fele ennyi vaníliaaromát és egy nagyobb tojást. Ha ezzel elkészültél, a száraz összetevőket is mixeld össze: két csésze lisztre, háromnegyed bögrényi cukorra, félcsészényi apró darabokra tört csokira, két teáskanálnyi sütőporra, egy csipet sóra lesz szükséged. Egy nagy tálba keverd össze az összes hozzávalót, töltsd muffinsütőbe, és 18-20 percig süsd - a tetejét kávészemekkel is díszítheted. Az eredeti receptet itt olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.