A '60-as évek legőrültebb diétái

diéta őrültség fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Reklámőrültek című sorozat Betty-je a legújabb részekben is a túlsúlyától próbál megszabadulni, miután rájön, hogy rossz étkezési szokásait nem tudja kontrollálni. A történet a '60-as években játszódik, de az emberek már akkor is számtalan módszert találtak ki arra, hogyan szabadulhatnának meg a fölös kilóktól. A következő diétákat azonban nem ajánljuk, hiszen egyik hajmeresztőbb, mint a másik.

Dr. Irwin Maxwell Stillman nevéhez több bizarr súlycsökkentő módszer is fűződik. Praktizálása alatt ugyanis rengeteg túlsúlyos emberrel foglalkozott, akik számára hatásos diétát próbált összeállítani - írja a Daily Mail. Az egyik ilyen módszer során a fogyni vágyóknak az volt a feladata, hogy minden étkezés előtt elfogyasszanak közel egy deci sáfrányolajat. Egy másik étrend szerint a diétázók csak írót - kefirhez hasonló savanykás tejtermék - ihattak és a napi ételadagjuk mindössze 20 deka hús volt. Hasonlóan szélsőséges módszer volt a "félig-éhező" diéta is. Akik ezt követték, napi egy főtt tojást és egy fél marék salátát ehettek öntet nélkül, valamint 2,5 deci tejet és 8 pohár vizet fogyaszthattak mellé.

Forrás: Metrecal
Forrás: Metrecal

A korszak messze legnépszerűbb fogyókúrás csodaszere azonban egy Metrecal nevű ital volt, amelyből egy konzerv egy étkezést jelentett és mindössze 300 kalóriát tartalmazott. A súlycsökkentő szert még a Fehér Házban is felszolgálták, igaz, ott felturbózták fél deci rummal és egy kevés szerecsendióval, de a kalóriaértéke még így is csak 350 körül mozgott. Elképesztő népszerűségnek örvendett a "részeg ember" diétája is, ami azt hirdette, hogy ne vigyünk be a szervezetünkbe más kalóriát, csak alkoholt, hiszen abban kizárólag hasznos szénhidrátok vannak.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A fogyáshoz használtak még amfetamin tartalmú tablettákat is, melyeket orvosok írtak fel már egészen a '30-as évektől kezdve, de ennek a népszerűsége megcsappant, miután sokan belehaltak a szerek használatába. Az elhízás ellen már akkoriban is esztelenül küzdöttek egyesek, annak ellenére, hogy a diétázás akkor még közel sem volt annyira népszerű, mint manapság. Néhány évtized alatt Amerikában az elhízottak aránya a négyszeresére nőtt, ami pedig csak újabb csodát ígérő őrültségeket eredményez.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyokúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Zsírórák: Mikor fenyeget a túlevés veszélye?http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130418-zsirorak-avagy-mikor-fenyeget-leginkabb-a-tuleves-veszelye.htmlTerítéken a hummuszhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130416-humusz-csicseriborsobol-keszul-es-nagyon-egeszseges-elelmiszer.htmlTavaszi erősítés csalánnalhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130411-gyogynovenyek-es-egeszseg-tavaszi-erosites-csalannal.html5 szuper zöldség áprilisrahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130411-turbozd-fel-az-immunrendszered-ime-5-szuper-zoldseg-aprilisra.htmlAz öt legrosszabb diétahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130409-egeszseg-es-fogyokura-ime-az-ot-legrosszabb-dieta.htmlIgazi csodaszer tavasszal: a medvehagymahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20110412-tavaszi-csodaszer-meregteleniteshez-is-a-medvehagyma-jotekony-hatasai.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.