Az új fejlesztésű sapkának köszönhetően talán örökre búcsút inthetünk a reggeli összekócolt frizuráknak. Feltalálója szerint a speciális sapka még a legborzasabb hajat is képes kisimítani és rendezetté varázsolni.

Max Valverde, a 29 éves massachusettsi vállalkozó belefáradt, hogy ébredés után úgy néz ki a haja, mint a szénaboglya, és minden reggel be kellett vizeznie a fejét, hogy szétálló tincseit össze tudja rendezni.

Valverde "Morninghead" (reggeli fej) nevű találmánya leginkább egy zuhanysapkára emlékeztet, és nagy nedvszívó képességű anyagból készült, ami gyakorlatilag szivacsként szívja magába a vizet, mikor a csap alá tartják. A speciális sapka egyáltalán nem ereszti ki a vizet, nem csöpög, viszont a fejre húzva másodpercek alatt rendezetté varázsolja a kócos, elaludt frizurát.

Forrás: www.morninghead.com

Az új találmány elsősorban azoknak nyújt hasznos segítséget, akik lefekvés előtt szoktak zuhanyozni és vizes hajjal fekszenek az ágyba. "Minden este le szoktam zuhanyozni, miután hazaérek egy nagyobb biciklitúrából vagy sziklamászásból, majd vizes hajjal lefekszem, reggelre viszont kész katasztrófa a hajam. Elegem lett belőle, hogy reggel mindig újra be kellett vizeznem a hajamat, hogy meg tudjak fésülködni, ezért megpróbáltam valami megoldást találni a problémámra" - mondta Max Valverde.

"Találnom kellett egy speciális anyagot, ami rengeteg vizet tud magában tartani, de csak nyomás hatására engedi ki magából a nedvességet. Miután az ember pár másodpercig átdörzsöli a haját a sapkán keresztül, a haj csak annyira marad nedves, mintha egy hajmosás után alaposan megtöröltük volna" - mondta a vállalkozó, aki találmányát olyan honlapon kezdte hirdetni, ahol befektetők keresnek jó ötleteket. Valverde hamar talált szponzorokat, és a sapka már meg is vásárolható az interneten mindössze 6,5 angol fontért (körülbelül 2200 forintnyi összegért).

 

Még időben! 5 perces gyerekfrizurákhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130412-gyorsan-akar-5-perc-alatt-elkeszitheto-gyerekfrizurak.html Ezek a frizurák hódítanak tavasszalhttp://www.life.hu/szepulj/20130312-tavasszal-a-termeszetes-es-romantikus-frizurak-hoditanak.html Rémes frizurák az Oscaronhttp://www.life.hu/szepulj/20130221-a-valaha-volt-legbotranyosabb-frizurak-az-oscaron.html Új frizurával lepte meg a világot Michelle Obamahttp://www.life.hu/szepulj/20130121-barack-obama-amerikai-elnok-beiktatasan-michelle-obama-uj-frizuraval-jelent.html Új frizura- és hajszíntrendek 2013-rahttp://www.life.hu/szepulj/20121217-frizurak-es-hajszinek-2013ra.html 2012 legemlékezetesebb frizuráihttp://www.life.hu/legytrendi/20121227-2012-legjobb-legrosszabb-es-legemlekezetesebb-sztarfrizurai.html 2012 legszebb és legfurább frizuráihttp://www.life.hu/life/galeria/20121227-sztarok-legszebb-es-legfurabb-frizurai-2012ben.html