körömápolás Takács Nóra krém Hogyan legyek jó nő? kézápolás lakk körömrágás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten megmutatta, milyen sminket és frizurát ajánl esküvőre, ezen a héten pedig kéz- és körömápolás mellett arra ad tippeket, hogyan szabadulhatunk meg végleg egy rossz szokásunktól, a körömrágástól.
Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.

Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!

"Szia Nóri,

Nemrég csatlakoztam a Hogyan legyek jó nő? táborba, ezért elég újoncnak számítok, de próbálok minden régebbi videót megnézni, később pedig hasznosítani. Az élesztős arcpakolást már ki is próbáltam, nagyon jó, az egyik kedvencem azóta! A problémám, ami miatt írok neked a következő: elégé gyenge a körmöm, nagyon könnyen lemezesre töredezik, pedig folyton kézkrémmel kenegetem. Ráadásul néha rágom is, különösen, ha ideges vagyok.

Mit tegyek, hogy végre szép, erős körmeim legyenek nekem is, mint neked?

Köszönöm előre is a választ.

Üdv: az egyik újonc jó nő, Timi"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Timi!

Ó, ha tudnád, mennyi levelet kapok egy-egy adás után, amiben azt kérdezik, hogy mit csinálok a körmeimmel, hogyan ápolom őket, mivel reszelem és milyen színű lakkal lakkozom, stb. Az igazság az, hogy nekem sem voltak ám mindig ilyen jó állapotban a körmeim, mint most. Nyugodtan nézz vissza régebbi videóimat, ott azért látszik még, hogy gyengébbek, és nem olyan egységesen szépek, mint most. Ami változott, az a következő: rengeteg vitamint szedek, ami mind erősíti a körmöket, este-reggel ápolom különböző olajokkal a kézfejemet és a nagy titkom: a gél-lakk. Sokan mondják, hogy nem jó ez a fajta lakkozás, mert nehéz leszedni, de nekem mégis ez jött be a leginkább. Mióta így van festve a körmöm, sosem törik, megerősödött, egészséges, és ha akarnám, nagyon hosszúra is meg tudna nőni.

Körömrágás ellen

Gyerekkoromban én is rágtam a körmeimet. Ma már elképzelhetetlen, hogy újrakezdjem, soha nem kapom magamat azon, hogy nekiállok rágcsálni. Teljesen elmúlt a kényszer, de gondolom, köszönhető ez annak is, hogy már egészen kicsi koromban leszoktam róla. Emlékszem, ha ideges voltam, akkor folyton rágtam a körmeimet és sajnos a bőrt is a köröm mellett. Anya mindig rám szólt, hogy ne csináljam, de nem hatott. Aztán idővel valahogyan rászoktam a rágózásra, azokat a hatalmas gömbrágókat rágtam éjjel-nappal. Így aztán szépen lassan csökkent a kényszer, hogy a sok rágcsálás mellett még a körmeimnek is nekiessek. Így múlt el a rossz szokásom, teljesen észrevétlenül. Felnőttként viszont nehezebb lehet átállni, ezt elhiszem. Gondolom, hogy sok mindent kipróbáltál már, talán egy esélyt adhatsz a fokhagymás körömlakknak is. Készítettem erről egy videót, itt találod. Ne izgulj, a fokhagyma szaga gyorsan elillan, a körömlakk íze viszont olyan pocsék, hogy nem lesz kedved kóstolgatni. Ajánlom még egyébként, hogy csináltass magadnak egy szép manikűrt. Gondolj bele: szép a körmöd, pénzt adsz ki érte, csak nem rondítasz bele!

Ápolt kezek

Egy nőnél az egyik legfontosabb szabály, hogy a kézfeje és a körmei mindig rendben legyenek. Lehet valakinek szépen elkészített a frizurája, ragyogó a sminkje, ha a körmei nem szépek, száraz a kézfeje, akkor máris csökken a vonzereje. Tehát erre a területre nagyon oda kell figyelni! A szerencsénk az, hogy ez különösebb erőfeszítés nélkül megoldható. Én azt csináltam, hogy a fürdőszobámba a szappan mellé odatettem egy üres folyékony szappanos flakont, amit megtöltöttem kézkrémmel. Így aztán sosem felejtem el minden kézmosás után bekrémezni a kezemet. Ezentúl, amikor este felviszem az arckrémet, nem mosok utána kezet, hanem csöppentek egy kevés argánolajat a kézfejemre és jól bedörzsölöm. Addig masszírozom, amíg nagyjából be nem szívja a bőröm az olajas arckrémet, aztán még jöhet egy kis kézkrém és kész is. Reggelre mindig pihe-puha a kézfejem! Néha persze nem árt egy kis hámlasztás sem, tehát amikor mondjuk a kedvenc olajos-kávézaccos testradíromat készítem és használom, akkor a kezemet is alaposan átdörzsölöm vele. Amennyiben valakinek májfoltos, pigmentfoltos a kézfeje és szeretne rajta javítani, javaslom, használjon savas gyümölcsöket, például citromot. Pár csepp citromot és egy kevés reszelt citromhéjat keverjünk össze joghurttal és már mehet is a kézre a pép. Itt láthatsz erről egy videót is, igaz, ezt a pakolást akkor arcra ajánlottam, de ugyanazt a hatást fejti ki a kézfejen is, szóval nyugodtan ki lehet próbálni.

Körömápolás

Egy éve megváltozott az életem. Először nem akartam elhinni, amikor a barátnőm azt mondta, hogy bizony ő a körmeivel csak kéthetente egyszer foglalkozik. Gondoltam, hogy aha, persze, azért olyan szép mindig a körmöd, mert nem foglalkozol vele... Később bemutatta nekem ezt a gél-lakkozást, ami tulajdonképpen olyan, mint a rendes lakkozás, leszámítva, hogy nem levegőn szárad meg a lakk, hanem UV-fényben. Így aztán semmi, de semmi nem árt neki. Csillog-villog hetekig, nem pattog, nem lesz baja, bármit is csinálok. Nekem nincsen mosogatógépem, és eddig életemben nem volt még olyan körömlakk rajtam, ami ne sínylette volna meg a mosogatást. Nos, jelentem, a gél-lakknak ez meg se kottyan. Egy baj van vele mindössze: kicsit macerásabb leszedni, mint a hagyományos lakkot, de nem annyival, hogy ne érné meg használni. Szóval nekem ez vált be leginkább. Egy hónapban két alkalommal rászánok 2 órát arra, hogy szépek legyenek a körmeim és a következő 14 napban egy percet sem kell velük törődnöm, mindig tökéletesek. Én egyébként a sima lakkozás híve vagyok, nem szeretem a mintákat sem különösebben, de a minap megtanultam pár egyszerű formát egy profi szakembertől, amik aranyosak. A videó itt található:

http://videa.hu/player?v=JRpNn4h2G8KuzZTq

Kedves Timi, remélem, hogy kedvet tudtam neked csinálni ahhoz, hogy odafigyelj még jobban a kezed szépségére. Ugyan nem írtad, hogy hány éves vagy, de ha tinédzser, akkor kérve kérlek, ne kövesd ezt a mostani lepattogott körömlakk trendet, mert nagyon nem jó az az irány. Ha már veszi valaki a fáradtságot, hogy lakkozzon, akkor vegye a fáradtságot arra is, hogy lemossa, amint lepattant akár egy is! Ha ehhez lusta vagy, vagy nincs rá időd, akkor válts gél-lakkra te is, azt nem lesz kedved lerágni sem.

Sok sikert neked, szurkolok!

Szeretettel:
Nóra

Elbűvölő sminkek és frizurák esküvőrehttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130507-takacs-nora-szakertoi-level-smink-es-frizura-szepsegtippek-eskuvore-.htmlÍgy lesz egészséges, napbarnított a bőrödhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130430-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lehet-egeszsegugyi-kockazat-nelkul-barna.htmlA pattanások réme: a kívül-belül tiszta bőrhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130423-takacs-nora-szepseg-szakerto-a-zsiros-pattanasos-bor-apolasa.htmlRémálmom, a zsíros haj - Mihez kezdjek vele?http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130415-takacs-nora-szakertoi-level-a-zsiros-haj-megszuntetese-igy.htmlJónő blog: Mindenem a farmerem!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130417-hogyan-legyek-jo-no-blog-mindenem-a-farmerem.htmlJónő blog: A sikkes mentahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130411-hogyan-legyek-jo-no-elindult-a-jo-no-blog-a.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.