Vége a csomós szemhéjfestéknek!

szemek tanácsadás alapozás Takács Nóra szemhéjfesték Hogyan legyek jó nő? smink szépség szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten elárulta, mi a mindig csillogó, ápolt körmök titka, ezen a héten pedig azt mondja el, hogyan készítsd el a szemhéjfestéket, hogy ne csomósodjon össze a nap végére.
Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.

Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!

"Kedves Nóri!

Már régóta a videóid lelkes követője vagyok, rengeteg hasznos praktikát köszönhetek neked! Kedvenceim a smink- és frizuratippek. Amiért most billentyűzetet ragadtam, az az, hogy van egy kis problémám, amire te talán tudsz megoldást. Mostanában egyre gyakrabban festem a szemem is - túllépve a szemceruza-szemhéjtus-szempillaspirál hármason. Csakhogy a nap előrehaladtával, de legkésőbb délután már azt veszem észre, hogy a szemhéjfesték egy vonalban összecsomósodik, felhalmozódik és már nem szép. Tudsz erre valami megoldást? Van ez ellen valamiféle speciális trükk? Vagy csak egyszerűen másképp kellene festeni a szemem?

Előre is köszönöm a válaszodat!

Minden jót neked!
Lilla"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Lilla!

Ismerős a probléma, azonban van megoldás, nyugi. Senki sem születik sminkesnek, a sok gyakorlás viszi előre az ügyet. Emlékszem, amikor először használtam szempillaspirált életemben, azt sem tudtam, hogyan működik. Nagy nehezen felkentem, még büszke is voltam az eredményre, aztán 3 percen belül rám szólt egy fiú ismerősöm, hogy milyen csomós a szempillám. Egy ideig nem is értettem, hogy az most baj, vagy nem. Végül hazamentem és lemostam az egészet. Másodszorra már figyeltem a csomókra. A lényeg, hogy kellett pár év, mire rájöttem, hogyan lehet szépen ívelt, tökéletes szempillákat festeni magamnak, mára pedig már olyan gyakorlott vagyok, hogy még amikor szakemberek sminkelnek, akkor is megkérem őket, hogy a szempilláimat bízzák rám, mert nálam senki sem festi szebbre. Hidd el, Lilla, minden csak idő, kitartás és gyakorlás kérdése! Ezt mondta nekem mindig Larion Oscar sminkes barátom, akitől rengeteg mindent tanultam. Persze eleinte egyik fülemen bement a sok jó tanácsa, a másikon meg ki. Mindig az járt a fejemben, hogy könnyű neked, Oszikám, te profi vagy, mondhatsz bármit, úgysem tudom megcsinálni. Aztán elkezdődött a Hogyan legyek jó nő? sorozatom. Emlékszem, már az elején határozottan kijelentettem, hogy na, én tuti nem fogok sminkelős videókat csinálni, mert nulla kézügyességem van hozzá. Azt a választ kaptam, hogy tanuljam meg, ami nekem nem megy, az más kezdőnek sem fog menni, amit viszont meg tudok csinálni, azt tényleg bárki meg tudja, otthon is. Ebben láttam logikát, és rábólintottam a dologra. Minden adás előtt meglátogattam Oszit, aki megtanította, hogyan fogjam az ecsetet, hogyan vigyem fel a színeket, miként keverjem őket, stb. Aztán láss csodát! Rájöttem, hogy megy ez nekem és nem vagyok teljesen reménytelen eset. Azóta egyre ügyesebb és bátrabb vagyok, és rengeteg mindent tapasztaltam menet közben. Nem vagyok profi szakember, viszont eljutottam odáig, hogy ha meglátok egy sminket az újságban, vagy egy modellen azt simán megcsinálom magamnak.

Kérdésedre visszatérve, én a következőket tapasztaltam: amikor még nem értettem, mit miért kennek rám profi sminkesek, már akkor is feltűnt, hogy rendkívül sokrétű egy-egy alapozás, vagy a szemfestés előtti felkészülés náluk. Mostanra jöttem rá, hogy mit is csináltak pontosan. Ugye az tiszta sor, hogy az arcbőrünk meleg és alapvetően zsíros. Ha erre krémet kenünk, akkor az egész elfolyik idővel, különösen nyáron a melegben. Mi akadályozhatja ezt meg? A por állagú sminktermékek, mint például a púder és a szemhéjpor. Ez a nagy titok, se több, se kevesebb. Ha alapozol, akkor először felviszed az alapozót, majd arra a korrektort, amivel eltünteted a hibákat, pattanásokat, foltokat. Ha itt abbahagyod a munkát, akkor igazából az olyan, mintha semmit sem csináltál volna, ugyanis 10 perc múlva már semmi sem lesz a helyén, újra feltűnnek majd a bőrhibák. A megoldás a következő: ezt az egész folyékony alapot fixálni kell, méghozzá púderrel! A púder szemcséi beletapadnak a krémes alapozóba és kész is van a tökéletes bőr. Nem kell túlzásba esni, nem szükséges belebújni a púderes dobozba, bőven elég, ha egyszer belemártod az ecsetet és azzal végigsimítod az arcodat. Törekedj a természetes hatásra! Ugyanezt a krém+por trükköt kell eljátszani a szem esetében is, ha profi eredményre vágysz. Ha a szemhéjra csak úgy magában szemhéjport teszel fel, az sok esetben nem lesz túl élénk, vagy lepereg idővel. A trükk ebben az esetben is annyi mindössze, hogy megfelelően elő kell készíteni a smink alapját, meg kell ágyazni neki. Alulra kerüljön valami krémes bázis, ez lehet szemceruza elmaszatolva, vagy valamilyen színezett szemhéjkrém, legvégső esetben korrektor vagy alapozó. Ha megvan a krémes ágyikó, akkor jöhet a szemhéjpor és ezzel már el is intézted, hogy egész nap meg se moccanjon a sminked. Nincs többé csík, nincs többé elfolyt smink! Ennyi az egész.

Ha most hirtelenjében kedvet kaptál egy kis gyakorláshoz, akkor ajánlom egy régebbi videómat:

http://videa.hu/player?v=yf8dXRhPUAv5KpJd

Remélem, tudtam neked segíteni, sok sikert!

Szeretettel:
Nóra

A mindig csillogó, ápolt körmök titkahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130513-takacs-nora-szakertoi-level-koromapolas-kezapolas-trukkok-koromragas-ellen.htmlElbűvölő sminkek és frizurák esküvőrehttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130507-takacs-nora-szakertoi-level-smink-es-frizura-szepsegtippek-eskuvore-.htmlÍgy lesz egészséges, napbarnított a bőrödhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130430-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lehet-egeszsegugyi-kockazat-nelkul-barna.htmlA pattanások réme: a kívül-belül tiszta bőrhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130423-takacs-nora-szepseg-szakerto-a-zsiros-pattanasos-bor-apolasa.htmlRémálmom, a zsíros haj - Mihez kezdjek vele?http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130415-takacs-nora-szakertoi-level-a-zsiros-haj-megszuntetese-igy.htmlJónő blog: Mindenem a farmerem!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130417-hogyan-legyek-jo-no-blog-mindenem-a-farmerem.htmlJónő blog: A sikkes mentahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130411-hogyan-legyek-jo-no-elindult-a-jo-no-blog-a.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.