Egy álomszép, Alexander McQueen púderrózsaszínű ruhában búcsúzott a nyilvánosságtól Katalin hercegnő. Vilmos herceg felesége utoljára vett részt hivatalos eseményen a szülés előtt.

Hagyományos katonai pompával ünnepelték meg szombaton Londonban II. Erzsébet királynő "hivatalos" születésnapját. A több évszázadra visszanyúló ceremóniának az idén különleges jelentőséget adott, hogy a 87 esztendős királynő - a nyugati világ legidősebb és leghosszabb ideje regnáló uralkodója - ebben az évben ünnepli koronázásának 60. évfordulóját is. Az uralkodó "hivatalos" születésnapi ceremóniája a színpompás Trooping the Colour. Ezt a tisztelgő katonai parádét mindig június második szombatján tartják, jóllehet a valós születésnap II. Erzsébet királynő esetében április 21.

Forrás: AFP

A szombati születésnapi ceremónián - hosszú évek óta először - nem volt jelen Fülöp edinburghi herceg, az uralkodó 92 esztendős férje, akin az udvar által közelebbről nem részletezett betegség miatt a napokban "feltáró jellegűnek" minősített hasi műtétet hajtottak végre. Jelen volt viszont Katalin cambridge-i hercegnő, Vilmos herceg - a királynő unokája - kilencedik hónapban járó várandós hitvese. Katalinnak a szombati születésnapi ceremónia volt az utolsó nyilvános megjelenése a hercegi gyermek hamarosan várható érkezése előtt.

A királynő - mint minden születésnapján - az idén is magas kitüntetésekben részesítette számos alattvalóját. Az idei születésnapi ceremónia előestéjén ismertetett 120 oldalas születésnapi kitüntetési listán 1180 név sorakozik, köztük Rowan Atkinson színészé, az egész világot könnyesre nevettető balfácán, Mr. Bean megtestesítőjéé. Atkinson a Brit Birodalom Rendje parancsnoki fokozatának címét (CBE) veheti át, a színjátszás műfajában kifejtett teljesítményéért és jótékonysági tevékenységéért. Adele, az Oscar- és Grammy-díjas, sokszoros slágerlista-vezető fiatal londoni énekesnő és dalszerző - aki a legújabb James Bond-epizód, a Skyfall filmdaláért vehette át az idén az Oscar-szobrot - szombattól a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) titulust viselheti.

Forrás: MTI

Babaváró bulit csap Katalin és Vilmoshttp://www.life.hu/anyaskodj/20130613-katalin-hercegno-es-vilmos-herceg-babavaro-bulit-szervez-a-kensington.html Keresztanya lett Katalin hercegnőhttp://www.life.hu/szorakozz/20130613-katalin-cambridge-hercegnoje-szentelte-fel-a-royal-princess-hajot-southamptonban.html Szexisebb Katalin hercegnőt szeretne Cavallihttp://www.life.hu/szepulj/20130607-katalin-hercegnot-szeretne-oltoztetni-roberto-cavalli-olasz-divattervezo.html Így nő Katalin pocakja - fotókhttp://www.life.hu/legytrendi/20130603-igy-no-katalin-hercegno-pocakja-terhessege-8-honapjaban-jar.html Csúnyán lepipálta Katalin Kate Mossthttp://www.life.hu/legytrendi/20130530-katalin-hercegno-kate-moss-modellt-is-megelozve-az-elso-szamu.html