A híradós a kicsi keresztszüleinél helyezné el a félárva kicsiket, jogilag azonban a vér szerinti rokonoké az elsőbbség - írja a Bors.

A négyéves Manna és Alen szír származású anyukája hétfőn hajnalban hunyt el. A híradós még a terhesség elején, 2009-ben szakított a nővel. Ahogy a Life.hu is megírta, az ügyben a legutolsó fejlemény az volt, hogy az elhunyt édesanya a szintén szíriai származású, jelenleg Amerikában élő unokatestvérére és feleségére bízta volna az ikreket, a műsorvezető viszont egy baráti házaspárra, akik a gyerekek keresztszülei is.

Forrás: RTLKLUB/Sajtóklub

A végső döntésbe azonban közbeszólhatnak az idevonatkozó, szigorú szabályok. "Egy olyan halálesetnél, ahol csak az egyik szülő nevelte a kicsiket, a gyámhivatal azonnal intézkedni kezd. A sorrend a következő: ha van törvényes apja a csemetéknek, akkor a jog szerint automatikusan feléled a felügyeleti joga. Ha ő alkalmas a nevelésre, a gyerekeket nála helyezik el. Ha nem, akkor vér szerinti rokont keresnek. Ha ilyen sincs, akkor állami gondozásba kerülhetnek" - magyarázta dr. Izsák Orsolya ügyvédnő.

A Fővárosi Gyámhivatal illetékese azt is elmondta, hogy a jogszabály alapján most az édesapa látja el a törvényes képviseletet. "Ha az apa "csak" nevelni nem hajlandó a gyerekeket, de nem akarja őket örökbe adni, akkor meg kell neveznie egy harmadik személyt, aki gyámság alá veszi a piciket." Így folytatta: "Tíz év múlva Mannát és Alent be fogja hívni az illetékes gyámhivatal, ahol nyilatkozniuk kell. Ekkor dönthetnek a gyerekek először a saját sorsukról. Ha akarnak, az apjukhoz költözhetnek, de dönthetnek úgy is, hogy maradnak azoknál a nevelőszülőknél, akiknél a gyermekkoruk telt."

Szellő István: "Felnevelem a gyerekeimet"http://www.life.hu/legykepben/20130806-szello-istvan-az-rtl-klub-hiradosa-par-nap-szabadsagot-kert.html Ikergyermekei anyját gyászolja Szellő Istvánhttp://www.life.hu/legykepben/20130806-iker-gyermekei-alen-es-manna-anyjat-gyaszolja-szello-istvan-az.html Mi az igazság Szellő gyerekeinek ügyében?http://www.life.hu/legykepben/20130808-szello-istvanrol-leranja-a-leplet.html Nem Szellőre bízta volna az árvákat az édesanyahttp://www.life.hu/legykepben/20130808-nem-szellore-bizta-volna-gyerekei-neveleset-az-edesanya-szello-istvan.html