Azok közé tartozol, akik szerint a barna szem unalmas? Netán barna a szemed és más színű kontaktlencséről álmodozol? Ha a kérdésekre igen a válaszod, ideje megszeretned a szemed színét. Az unalmas jelzőt cseréld meleg, bársonyosra, aztán menj közelebb a tükörhöz és vizsgáld meg, mennyi szín tarkítja íriszedet a barna mellett.

A barna szemedet ragyogóvá teszik a barna árnyalatai

Ha azt gondolod, hogy ez a páros az egyhangúság netovábbja, akkor nyugodtan olvass tovább. A barna árnyalatai között széles a paletta. A színek kiválasztásához alapként a szemszínedet vedd, a benne található barna árnyalatokat rakd a palettádba is. Így harmonikus lesz a tekinteted, hiszen a saját színeiddel emeled ki a szemedet. Előfordulhat, hogy sárga, réz vagy khaki színt is találsz az íriszedben, a teendőd ugyanaz: bátran válogass ilyen színű szemhéjfestékeket. A legszebb, ha összesatírozod őket, persze nem egymásra, hanem egymás mellé téve a színeket. A sötét kakaó vagy csokoládé színű kontúrozás barna szemnél elengedhetetlen, mivel mélységet és intenzitást ad. Próbálgasd, hogyan áll, ha csak az alsó szemhéjadat és a vízvonaladat fested ki. Megsúgjuk, titokzatossá teszi a szemedet.

Forrás: AFP, style.com

A szemed színétől eltérő barna látványosan kiemeli a szemed barnaságát. A fényes bronzok, az aranyló karamellek és a meleg tóp (szürkésbarna) színeknek is ugyanez a hatása. Eva Longoria mogyoróbarna satírja ragyogóvá teszi tekintetét. 

A sötétbarna, fekete vagy mélybordó szemceruza kötelező sminkkellék

Nyúlj mélyebbre sötétbarna szemhéjfestékedben és kezdd el körbesatírozni a szemedet! A külső szemzugba törekedj, rétegről rétegre dolgozz, a szín erőssége, mélysége tőled függ. A művelethez válassz gömbölyű ecsetet. A gyöngyházas, vagyis csillogó szemhéjfestékekkel könnyebb dolgozni, a mattok természetes hatást nyújtanak, amellett, hogy jobban árnyékolnak. Feketébe hajló sötétbarna vagy a klasszikus fekete szemceruza a barna szeműek legjobb barátja. A "kajal" feliratú szemceruza hamar elmosódik, krémes marad a bőrödön. Dolgozz rá szemhéjpúdert, és egész napos tartósságra számíthatsz. A vízvonaladba viszont a legjobb választás, ugyanis ide - elvileg - nem használhatnánk vízálló fajtát.

Forrás: AFP

A világos bőrű, barna szemű lányok a fekete helyett bordó ceruzával járnak jól. Világos bőrükön feketének fog hatni, nem "keményíti" be sem a szemüket, sem a vonásaikat.

A füstös szem a barna szeműek elsődleges kedvence, bármilyen színből, középárnyalatban vagy feketével kontúrozva hangsúlyozza a szemet. A füstös szem királynője, Kim Kardashian szürke sminkje és óriás pókszempillái kivételes stílust kölcsönöznek neki.

Kedvencünk a kék

Téged is megihlet a tenger kékje vagy a kikötőben a matrózfiúk csíkos pólója? Mi szeretünk a külvilágból inspirálódni, a természet színei megannyi ötletet adnak. A világoskéktől bohóc tekintete lesz a barna szeműeknek, de a bársonykék, a vadóc királykék, a türkiz és az éjkék fenséges magasságokba emeli megjelenésedet. Ha a kék szemhéjfestéket első körben soknak érzed, maradj a szemceruzánál vagy egy egyszerű alsó kontúrnál. Játssz a színekkel, a kékekkel, akár egyszerre több árnyalatból is elkészítheted a sminkedet.

Forrás: syle.com, Kismet Magazine, Facebook/Eve

A kék mellett a lila is tuti befutó! A padlizsánlila és a barna találkozásától garantáltan beindul a vonzás törvénye.

Az arcpirosítást és a rúzst a barna szeműek se feledjék

Az arc üdítése, az ajkak színezése szemszíntől független, mégis kiemeljük fontosságát. Az arcpírod legyen üde, teltebb barack, vagy egy vadító pink is belefér - ha bevállalod. A fekete szempillaspirál, pink orcák, pink rúzs kombó egyszerű, mégis lehengerlő hatású sminket eredményez. Napbarnított bőrű és barna szemű lányok a bronzosítókból a sötétebb árnyalatokat is választhatják, azért a csokibarna arcra nem való, még csontosításhoz sem. Bronzosítónál a lényeg, hogy ne pacát fess az arcod két oldalára, hanem keresd meg az arccsontodat és a fölötte lévő területet barnítsd be, a halántékod irányába.

Forrás: AFP, www.annabelle.ca

A világos, esetleg gyöngyházas rózsaszín rúzsokat most felejtsd el, nem áll jól a barna szeműeknek. Persze kivételt tehetünk, hiszen van az az árnyalat, amivel tündérnek tűnhetsz, de körültekintően válogass és próba nélkül haza ne vidd! Sminkkészleted összeállításánál vezessen a praktikum, csak ezután jöjjenek a divathóbortok. Inkább találd meg a szerelmet a narancs, a málna, az izzó vörös színekkel, a barna szemeddel fantasztikus összhangot fognak alkotni. Végül jusson eszedbe útravalónk: minden jól áll, csak tudni kell viselni!

A legszebb sminkek világító kék szemekhezhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20130711-sminkek-amik-a-kek-szemet-legjobban-kiemelik.html Vadítóan szexi smink fülledt nyári éjszakákrahttp://www.life.hu/szepulj/smink/20130722-vaditoan-szexi-smink-fulledt-nyari-ejszakakra.html 5 sminkhiba, amitől öregebbnek látszolhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20130715-5-sminkhiba-amitol-oregebbnek-latszol.html Sztársmink: Ragyogj úgy, mint Cameron Diaz!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130612-sztarsmink-ragyogj-ugy-mint-cameron-diaz.html Bulira fel! Sminkmatrica különleges alkalmakrahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130624-hogyan-legyek-jo-no-bulira-fel-sminkmatrica-es-korommatrica-bulikba.html Így sminkelj strandra, hogy ne folyjon szét az arcod!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130604-sminktippek-strandra-fenyvedo-alapozo-porusosszehuzo-vizszinu-smink.html