Szeresd a padlizsánt! Íme három isteni recept

padlizsán padlizsánkrém recept saláta egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ősz egyik csodálatos zöldsége, a "szerelem almája" nemcsak sokoldalú, de egészséges is. A kalóriatartalma nagyon alacsony, de a tápanyagtartalma korántsem: C-vitaminban, folsavban igen gazdag, emellett kálium-, foszfor-, magnézium- és kalciumforrás. Nagyon jót tesz a gyomornak és az emésztőszerveknek, kutatások pedig bizonyították rákellenes hatását. A számtalan padlizsános recept közül kiválasztottuk három kedvencünket Buday Péter konyhájából, de ha még több finomságra vágysz, kattints ide, és válogass kedvedre!

1. Egyszerű padlizsánkrém olívaolajjal (124 kalória/fő)

Hozzávalók 1 személyre:
1 g só
50 g padlizsán
15 g sárgarépa
20 g vöröshagyma
10 g olívaolaj
4 g mustár

Így készítsd el:
Mosd meg a padlizsánt, hosszában vágd ketté, a közepén levő magjait kapard ki. Tedd előmelegített sütőbe, és kb. 25 perc alatt süsd meg. Amikor kihűlt, a húsát kapard le a héjáról. Közben az olajon párold üvegesre a hagymát, és a megtisztított, vékonyra reszelt répát. Végül a padlizsánt keverd össze a hagymás répával, ízesítsd sóval és mustárral. Vendégvárónak és előételnek kitűnő!

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

2. Szicíliai padlizsánsaláta (192 kalória/fő)

Hozzávalók 1 személyre:
0,5 g só
3 dkg csiperke
90 g padlizsán
10 g zeller
1 g fokhagyma
10 g vöröshagyma
50 g paradicsom
5 ml friss citromlé
5 g olívaolaj
0,01 g feketebors
5 g mandula
1 g friss bazsalikom
5 g olívabogyó
2 dkg aszalt paradicsom

Így készítsd el:
A padlizsánt vágd karikára, sóval-borssal ízesítsd, olívaolajon pirítsd meg. A vékonyra vágott zellerszeleteket ugyanebben a serpenyőben süsd meg. Szedd ki a padlizsánra, majd ugyanebben a serpenyőben a szeletekre vágott hagymát, csiperkegombát, nagyobb darabokra vágott aszalt paradicsomot, cikkekre vágott paradicsomot pirítsd meg és ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával. Ha megpirult, tálald rá a sült zöldségekre, szórd meg apróra vágott friss bazsalikommal, pirított mandulával és locsold meg citromlével.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

3. Ropogós grillkaraj paradicsomos padlizsánnal (359 kalória/fő)

Hozzávalók 1 személyre:
1 g só
1 dkg kukoricakeményítő
0,3 közepes darab padlizsán
1 gerezd fokhagyma
0,3 csomag snidling
0,3 csomag petrezselyemzöld
6 dkg paradicsom
13 ml olívaolaj
10 dkg sovány sertéshús
0,1 g feketebors
0,5 közepes darab tojásfehérje
2 g friss bazsalikom

Így készítsd el:
A körülbelül 1 cm vékonyra szeletelt csont nélküli karajt sózd, borsozd. Éles kés hegyével vágj zsebet oldalról a húsba. A zsebet töltsd meg apróra vágott fokhagymával, bazsalikommal és snidlinggel, amit néhány csepp olivaolajjal locsolj meg. Keverőtálban a tojásfehérjét verd félkeményre a kukoricakeményítővel. A hússzelet felét mártsd a keményítős tojásba, és szórd meg kukoricadarával. Tedd fel a lapra sülni, a tojásos felével lefelé. Így egy ropogós kéreg képződik a húson. Amíg sül, a hosszában felszeletelt padlizsánt is sózd meg, és tedd fel sülni. Az apró kockára vágott paradicsomot is pirítsd meg egy kevés apróra vágott zellerzölddel együtt. Önts rá egy kevés olívaolajat, sózd és borsozd. Fordítsd meg a padlizsánszeletet, és kanalazd rá a zelleres paradicsomkockát, ez lesz ugyanis az étel körete. Jó étvágyat hozzá!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Fogyj almával! Íme 3 gyors almás recepthttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130912-fogyj-almaval-ime-3-gyors-almas-recept-roston-sult-csirkemell.htmlIsteni körtés receptekhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130905-recept-kortevel-korteflambe-kortes-sutemeny-kortes-ital.html3 könnyű cukkinis recepthttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130807-cukkinis-receptek.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.