tisztítókúra recept egészséges életmód fogyókúra szőlő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az őszi időszak legnépszerűbb gyümölcse a szőlő, amely kiválóan alkalmas arra, hogy egy nap alatt méregtelenítse a szervezeted és pár kilótól megszabadítson.


Tudtad?

A szőlőszemek belsejéből és magjából készült kivonat a benne található tanninnak köszönhetően kiváló ellenszere a herpeszvírusnak.

A szőlő alacsony energiatartalma mellett (100 grammban 74 kcal) 80%-ban tartalmaz vizet. Rosttartalmának köszönhetően minden fogyókúránál, tisztítókúránál használható. Arra azonban figyelj, hogy cukortartalma magas, ezért ha szőlőkúrába kezdesz, tartsd be az előírt mennyiséget. Megijedned azért nem kell, a benne található cukor könnyen felszívódó, természetes szőlőcukor. Az őszi időszakban, amikor sok vírus és baktérium gyengítheti a szervezetedet, különösen érdemes sok gyümölcsöt fogyasztani. A gyulladásos megbetegedések alatt nyugodtan szemezgethetsz egy-egy szőlőfürtöt, mert gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és regenerálja a legyengült immunrendszert. Antioxidáns hatásának köszönhetően a rákmegelőzésben is nagy szerepe van ennek a gyümölcsnek.

Egynapos szőlőkúra - így csináld!

Napi 5 alkalommal, azaz reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vacsorára fogyassz el 25 dkg szőlőt. Ajánlatos a hétvégére időzíteni ezeket a napokat, mert a szőlő vízhajtó tulajdonságának köszönhetően hasmenéssel járhat a tisztítókúra.

Erősítsd az immunrendszeredet gyógyszerek nélkül!

Kedvenc szőlős receptjeink:

Szőlőkrémes piskóta

Hozzávalók a piskótához:
5 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom reszelt héja
A krémhez:
50 dkg túró, 15 dkg porcukor, 5 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg szőlő
Így készítsd el:
A piskótához a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával keverd habosra, add hozzá a sütőporral elkevert lisztet és forgasd össze. Kikent, lisztezett tepsibe egyengesd el, és előmelegített sütőben süsd meg. Ha kihűlt, a piskótát vágd ketté. A krémhez a túrót törd össze, add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kemény habbá vert tejszín felét. Kend a túrókrémet a piskótára. A szőlő 2/3 részét megmosva, leszemezve szórd a krémre, és fedd be a másik lappal.

Szőlőlekvár

Hozzávalók: 1,5 kg érett, kék szőlő, 20 dkg dió,1 mokkáskanál citromsav, 1 kg befőzőcukor
Így készítsd el: A szőlőt és a diót törd kisebb darabokra. A szőlőt kevés vízzel addig főzd, amíg a szemek elkezdenek szétpattanni. Szitán törd át, majd add hozzá a diót, a cukrot és a citromsavat. Főzd sűrűre, töltsd üvegekbe, majd dunsztold. Mennyei lesz!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.