5 elképesztően jópofa konyhai praktika

praktika tojás házitündér konyha vaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kezdő háziasszonyként bizony jó pár olyan kihívás elé állíthat minket a konyha és a főzés, ami elsőre meglehetősen bonyolultnak tűnik - egészen addig, míg egy jó tipp ki nem húz a bajból. Nem tudod szétválasztani rendesen a tojásokat, vagy a kőkeményre hűtött vaj okoz gondot? Mindenre van megoldás!

Egy perc alatt kenhető vaj

Sokan pont azért nem vásárolnak vajat, mert egyszerűen lehetetlennek tűnik úgy tárolni megromlás nélkül, hogy közben kenhető is maradjon. Egy pofonegyszerű módszer most talán azokat is átcsábítja a vajfogyasztásra, akiket eddig a hideg kilelt a keményre hűlt, csak ujjnyi vastagon vágható vajtömböktől. Egy pohárnyi meleg víz segítségével egy óra helyett egy perc alatt kenhető vajat varázsolhatsz az asztalra!

Hihetetlenül gyors tojáshámozás

Gyakorlott háziasszonyok már tudják, hogy a könnyen hámozható főtt tojás titka a főzővízbe tett kiskanálnyi só és az azonnali hideg vizes lehűtés főzés után. Így is előfordul azonban, hogy megtréfálnak a tojások, és csak azért is tíz percbe telik, mire engednek a makacs ellenállásból. A bosszantó csipkedés, törögetés, piszkálás és görgetés helyett - ami után mindenütt tojáshéjdarabok maradnak - itt egy jópofa, egyszerű és nagyszerű módszer: fújd ki a héjából a tojást. Egyedül a köhögős időszakban tűnik használhatatlannak.

Elképesztő csokitálka lufival

Első látásra el sem tudnánk képzelni, mi köze van egy csomag lufinak, egy jó adag olvasztott csokinak, no meg némi sütőpapírnak egymáshoz. A válasz pedig meglepően egyszerű és nagyszerű: ehető, dekoratív csokitálka lesz belőlük, amiben akár fagyit, akár más édességet is tálalhatsz - a legközelebbi partin biztos, hogy ezzel fogod elkápráztatni a vendégsereget!

Így lesz sárga a tojásfehérje

A feltöretlen tojáshéjon belül bizony szépen elkülönülve találod a sárgáját és a fehérjét. Lehetetlennek tűnik összekeverni őket anélkül, hogy a héj megsérülne, pedig egy egyszerű otthoni módszerrel gyönyörű sárga keménytojásokat főzhetsz, és abban is biztos lehetsz, hogy a barátok vagy vendégek percekig döbbenten szemlélik majd. Ha nem akarod, el sem kell árulnod nekik, hogy csupán egy régi pulóver és két darab zsineg kellett a mutatványhoz.

Így válaszd szét a tojássárgáját a fehérjétől - flakonnal

A tojásokkal mindig csak a baj van. Szinte minden ételhez szükségesek, de kezdőként nem könnyű megállapítani, mennyire frissek, hogyan lehet meghámozni, vagy épp úgy szétválasztani őket, hogy az ne járjon félórás macerával. Ha eddig nem találtad meg a jó módszert, és minden tojáshabod sárgás színű volt, ismerkedj meg az egyik legegyszerűbb trükkel - csak egy ásványvizes flakont kell keresned!

Bevált praktikák az izzadás és testszag ellenhttp://www.life.hu/szepulj/20130605-praktikak-izzadas-es-testszag-ellen.htmlHázi praktikák recsegő, nyikorgó parkettáhozhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121010-recseg-nyikorog-a-parketta-javitas-hazilag.htmlKoszos, repedéses fal? Praktikák festés helyetthttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20120921-koszos-repedesekkel-teli-fal-hazi-praktikak-festes-helyett-barkacs.html4 finomság a konyhából, amitől szőke leszelhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130708-termeszetes-szokito-technikak.htmlDuplázd meg a konyhád okos tárolókkal!http://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121019-konyhai-tarolas-apro-konyhaban-trukkok-megoldasok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.