Séta az esőben, áll dörzsölése, testmozgásnak pedig házimunka. Íme néhány praktika a múltból, amelyeket már valószínűleg nagyanyáink sem használtak.

Bizonyos szépségtippek kiállják az idő próbáját, míg mások kevésbé. Ezekre a rég elfeledett praktikákra egy 1910-ben íródott könyvben bukkantak rá a Dailymail szerkesztői, amelyben nemcsak leírták, hanem képekkel szemléltetik a furcsa tanácsokat. 

Forrás: Library of Congress

A könyv írója, Margaret Mixter szerint például az esőben tett séta kiválóan tonizálja az arcbőrt, ám hatalmas hibának tartja a felhős napokon történő hajmosást. És itt még nem áll meg sor: a könyvben ajánlott arcmasszázzsal nemcsak a vérkeringést pezsdíthetjük fel, de akár tokánktól is megszabadulhatunk. Csak elég erősen kell dörzsölni a problémás területet, amely a súrlódás hatására eltűnik. Hajápolási tanácsára azonban bizonyára sok fodrász egyetértően bólogatna: Mrs. Mixter szerint egy héten háromszor bőven elég, ha megmossuk, a naptól pedig lehetőleg óvjuk tincseinket. A szerző a testedzésről sem feledkezett el. „A legjobb, ha ezekhez a mozdulatokhoz egy könnyű, gyapjú ruhát veszünk fel, amely lehetővé teszi a szabad mozgást" – tanácsolja Mixter, aki egyébként a házimunkát javasolja testmozgásnak, mint a sepregetés, porolás és mosás. Végül is így kell ütni két legyet egy csapásra.