Soha nem akarok gyereket szülni! Közöd?

Forrás: Thinkstock -
ellenkezés bezzeganya szülés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marjory Stewart-Baxter alapvetően békés embernek tartja magát, az viszont könnyen kihozza a béketűrésből, ha valaki képtelen megérteni: soha nem akar gyereket szülni!

"Alapvetően békés embernek tartom magam, igyekszem úgy élni, hogy másokat ne bántsak meg, állítsak félre vagy tiporjak bele a lelkivilágába, sőt, a barátaim, ismerőseim, ügyfeleim, random emberek is kedvesnek és empatikusnak találnak. Véleményem szerint létezik egyetemes és egyéni erkölcs, én eszerint élek, viszont a társadalmi elvárásokkal nem teljesen értek egyet... No, de nem önfényezni akarok, hanem egy manapság már nem egyedi problémáról beszélni: a hitetlenkedésről, megbélyegzésről, hülyének nézésről. Azért, mert felnőtt nőként nem akarok gyermeket. Soha, semmilyen körülmények közt.

Forrás: Thinkstock

Ennek okai a következők:

  1. Alapvetően nem tartom magam anyatípusnak. Hiszek benne, hogy ez is egy életcél vagy feladat.
  2. Egyszerűen kimondhatatlan ellenszenvet érzek a kicsi gyerekek (0-12 évesek) iránt gyerekkorom óta és ez változatlan, sőt, erősödik, mivel már a gyermekvállalós korban vagyok.
  3. Visszataszítónak tartom a terhességet, a szülést és a velük járó közbeni és utólagos kellemetlenségeket.
  4. Ez biztos önzőség, de vállalom: egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy harmadik fél is részt vegyen az életünkben, és 24 órában gondoskodnom kelljen róla, illetve hogy nekem az legyen a legfőbb dolgom éveken keresztül, hogy a gyereket pesztráljam.
  5. Fontosabb a munkám (ahol jelenleg csak én dolgozom nőként és rendkívül nehéz anyaként újra elhelyezkedni), az eddig felépített életem (mert egy baba 180 fokos fordulattal változtatja meg azt), és legfontosabb a szerelmem, aki úgyszintén nem akar utódokkal foglalkozni.

Nos, az okok ezek lennének, ezt bárkinek rezzenéstelen arccal fel tudom sorolni, viszont egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy ez miért fáj bárkinek is az édesanyámon kívül? Miért van az, hogy ha kijelentem, nekem nem lesz gyerekem, akkor az ááá, ugyan, elhamarkodott dolog ezt kijelenteni, mert majd a hormonok meg a szerelem meg a kiscica a sarokról befolyásolni fog? Ennyire nehéz elhinni, hogy esetleg egy érett nő Magyarországon 2013-ban a francba kívánja az egész gyermekáldást és -nevelést?"

A cikk folyatatását a Bezzeganya blogon olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.