A téli időszakban nem egyszerű vitaminhoz és ásványi anyagokhoz jutni, hiszen jóval kevesebb gyümölcs és zöldség érhető el. A természetes módszereknek azonban ekkor sem kell búcsút mondanod: segítünk megtalálni a legjobb zöldségeket és gyümölcsöket. De ne feledd, a jól megválasztott gyümölcslevek is tartalmaznak vitaminokat!

Forrás: Thinkstock

Cékla

Jól tárolható, hihetetlenül gazdag vitaminforrás, melyet párolás helyett nyersen is elfogyaszthatsz, így sokkal több vitamint juttatsz a szervezetedbe. Rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminhoz jutsz belőle, nem is beszélve a jól hasznosuló vasról és folsavról, melyek vérképző hatásúak, és kifejezetten ajánlottak például várandós anyukáknak. A cékla emellett karbantartja az emésztést, gátolja a rákos sejtek szaporodását, miközben alacsony szénhidráttartalma miatt bármikor fogyaszthatod.