Dobó Kata rúzs krém szépségápolás arc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dobó Kata főképp a klasszikus elegancia híve, legyen szó öltözködésről, sminkelésről vagy bőrápolásról. A Life.hu sorozatában ezúttal a csinos magyar színésznő mesél szépségtrükkjeiről.

Van-e valamilyen szépségápolási rituálé, amit még az édesanyádtól tanultál?

A hideg vizes arcmosás reggel-este egy nagyon jó trükk. Mivel a hideg felfrissít, én általában reggel indítom ezzel a napot. De kevés jobb dolog van a víznél, így arra is törekszem, hogy napi 2-3 litert megigyak belőle. Ez szerintem nagyon fontos!

Mi az, amit minden nap megteszel az arcbőrödért?

Szemránckrémet 20 éves korom óta használok. Egyszer egy remek sminkes ismerősöm azt mondta, hogy a bőröm ezt meg fogja hálálni, mert nem akkor kell elkezdeni, amikor már vannak ráncaink. Arcápolásban is a kevesebb több híve vagyok - nagyon oda kell figyelni, hogy manapság az ember milyen krémet vásárol, olyan sokféle termék van a piacon. Ügyelek arra, hogy minél kevesebb kemikáliát használjak. Ebben is a természetesség híve vagyok.

Forrás: Dobó kata

Mi az a szépségápolási termék, ami mindig ott lapul a táskádban?

Van egy kis neszesszerem, amiben minden van a kézkrémtől az átlátszó körömlakkig. Körömápoló olaj is mindig van nálam - szerintem a kéz nagyon fontos, mindig ápoltnak kell lennie. Ezeken kívül ott lapul a táskámban egy arckrém, rúzs, szájbalzsam és egy kis parfüm is.

Szerinted mi a legnagyobb butaság, amit egy nő elkövethet a szépsége érdekében?

Este alaposan meg kell tisztítani az arcot, erre sosem kellene sajnálni az időt. Sminkben nem szabad lefeküdni, remélem, ezt nem sokan teszik! A tartós elváltozásoknak sem vagyok a híve - a kozmetikai tetoválásokkal érdemes óvatosan bánni.

Mi az a trend az idei szezonból, ami nagyon tetszik, és te is alkalmazod?

Inkább a klasszikus dolgokat szeretem - egy vörös rúzsnál szebbet nem tudok elképzelni.

Korábban már faggattunk magyar sztárokat szépségtrükkjeikről: nemrég Dukai Regina és Kiss Ramóna mesélt szépségápolási szokásairól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.