Dobó Kata főképp a klasszikus elegancia híve, legyen szó öltözködésről, sminkelésről vagy bőrápolásról. A Life.hu sorozatában ezúttal a csinos magyar színésznő mesél szépségtrükkjeiről.

Van-e valamilyen szépségápolási rituálé, amit még az édesanyádtól tanultál?

A hideg vizes arcmosás reggel-este egy nagyon jó trükk. Mivel a hideg felfrissít, én általában reggel indítom ezzel a napot. De kevés jobb dolog van a víznél, így arra is törekszem, hogy napi 2-3 litert megigyak belőle. Ez szerintem nagyon fontos!

Mi az, amit minden nap megteszel az arcbőrödért?

Szemránckrémet 20 éves korom óta használok. Egyszer egy remek sminkes ismerősöm azt mondta, hogy a bőröm ezt meg fogja hálálni, mert nem akkor kell elkezdeni, amikor már vannak ráncaink. Arcápolásban is a kevesebb több híve vagyok - nagyon oda kell figyelni, hogy manapság az ember milyen krémet vásárol, olyan sokféle termék van a piacon. Ügyelek arra, hogy minél kevesebb kemikáliát használjak. Ebben is a természetesség híve vagyok.

Forrás: Dobó kata

Mi az a szépségápolási termék, ami mindig ott lapul a táskádban?

Van egy kis neszesszerem, amiben minden van a kézkrémtől az átlátszó körömlakkig. Körömápoló olaj is mindig van nálam - szerintem a kéz nagyon fontos, mindig ápoltnak kell lennie. Ezeken kívül ott lapul a táskámban egy arckrém, rúzs, szájbalzsam és egy kis parfüm is.

Szerinted mi a legnagyobb butaság, amit egy nő elkövethet a szépsége érdekében?

Este alaposan meg kell tisztítani az arcot, erre sosem kellene sajnálni az időt. Sminkben nem szabad lefeküdni, remélem, ezt nem sokan teszik! A tartós elváltozásoknak sem vagyok a híve - a kozmetikai tetoválásokkal érdemes óvatosan bánni.

Mi az a trend az idei szezonból, ami nagyon tetszik, és te is alkalmazod?

Inkább a klasszikus dolgokat szeretem - egy vörös rúzsnál szebbet nem tudok elképzelni.

Korábban már faggattunk magyar sztárokat szépségtrükkjeikről: nemrég Dukai Regina és Kiss Ramóna mesélt szépségápolási szokásairól.