Zara Phillips Twitter II. Erzsébet brit királynő Buckingham Palota Mia Grace
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hírt az édesapa, Mike Tindall, az angol rögbiválogatott egykori kapitánya hozta nyilvánosságra csütörtök délután, twitterüzenet formájában. "Mindenkinek, aki érdeklődött, hogy mi a kislányunk neve: nos, Mia Grace Tindall" - áll a tömör üzenetben.

A Buckingham-palota múlt pénteken jelentette be, hogy Zara Phillips, II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája, Mike Tindall hitvese egészséges leánygyermeknek adott életet. Az újszülött - egyelőre - a 16. helyen áll a trónöröklési sorrendben, vagyis nem valószínű, hogy az Egyesült Királyságnak az ő személyében valaha is lesz Mia Grace nevű királynője.

Zara Phillips és férje Forrás: AFP

A kislány ráadásul még hátrább is kerülhet a trónutódlási sorban, ha Vilmos hercegnek - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fiának - és feleségének, Katalin hercegnőnek újabb gyermeke születik. Mia Grace szülei azonban nem is törekszenek arra, hogy gyermekük fején lássák a brit koronát. Jóllehet a 33 éves kismama is a királynő egyenes ági leszármazottja, és hivatalosan szerepel a trónutódlási sorban - édesanyja, Anna hercegnő az uralkodó egyetlen leánygyermeke -, Zara Phillipsnek azonban nincs semmilyen királyi titulusa, ilyesmire kifejezetten nem is tart igényt, és mindent elkövet annak érdekében, hogy hétköznapi életet élhessen.

Ezt markánsan tükrözi - a név nyilvánosságra hozatalának meglehetősen hétköznapi módja mellett - az újszülött gyermek elnevezése is. Az, hogy a kislánynak van tisztes polgári családneve - édesapja után Tindall -, önmagában kiemeli, hogy királyi felmenői ellenére közrendi brit állampolgárnak minősül. Zara Phillips és férje hivatalos megszólítása ugyanakkor Mr. és Mrs. Tindall, újszülött kislányuké Miss Tindall, ráadásul a világbajnok és olimpiai ezüstérmes díjugrató mama a nemzetközi sportrendezvényeken továbbra is leánykori nevén indul.

Második gyermekét várja Katalin?http://www.life.hu/anyaskodj/20131230-katalin-cambridge-hercegnoje-masodik-gyermekevel-varandos-a-pletykak-szerint.htmlIntim titkok Katalin és Vilmos üzenetrögzítőjérőlhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131221-intim-titkok-katalin-es-vilmos-uzenetrogzitojerol.htmlKatalin hercegnő leopárd mintás melltartóbanhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131213-katalin-hercegno-leopard-mintas-melltartoban-nick-lord-festmenyen.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.