Az első állapotfelmérés, amit Kingával elvégeztünk, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet úgynevezett Lookin’ Body tesztje. Ez a felmérés azt állapítja meg, hogy milyen Kinga testösszetétele, tehát a szervezetben található testzsír, az izmok, a csontozat és a víz aránya.

Azt vártuk az eredményektől, hogy kiderüljön, Kinga milyen állapotban van a betegség, illetve a romboló hatású kezelések után, van-e bármilyen hiány a szervezetében, vagy a normálistól eltérő érték. A tényleges fizikai felkészítését ezeket figyelembe véve fogjuk elkezdeni.

A Life.hu sztárszerzői és a Kezdj új életet! projekt mozgáskoordinátorai, azaz Kropkó Péter és Gajdos Tamás, akik felkészítik Kingát a nagy kihívásra, a Telekom Vivicittá teljesítésére, így értékelték a Lookin’ Body teszt eredményeit:

A test fehérjetartalma, zsírtartalma és ásványianyag-összetételeátlagosnak, normálisnak mondható.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Úgy néz ki, hogy az egyébként sokak által elhanyagolt vízfogyasztásra is megfelelően odafigyel Kinga, ami azért fontos, mert a héten elkezdett és a későbbiekben egyre intenzívebb edzések során jelentős mennyiségű víz- és ezzel együtt ásványianyag-veszteségre is fel kell készülnie. Ennek pótlása azért fontos, mert hiányában izomgörcsök léphetnek fel, illetve a szervezet öntisztulását, a regenerációt is lassíthatná a nem megfelelő víz- és ásványianyag-tartalom.

Kinga izomtömege is megfelelő, egyedül a csípő-derék arány kifogásolható, ami a futómozgás gazdaságos kivitelezésében jelenthet hátrányt, de némi akaraterővel és sok gyakorlással ez is leküzdhető.

Tudjatok meg még többet a testösszetétel elemzésről Péter és Tamás, azaz a Vitalteam oldalán.

Összességében tehát elmondható, hogy korábbi betegségéhez és a másoknál súlyos következményekkel járó kezelésekhez képest remek állapotban van a kétgyermekes anyuka szervezete. Ami még ennél is fontosabb, hogy az eddigi ismereteink alapján az elszántsága, akarata és szorgalma is megvan ahhoz, hogy április közepén a célul kitűzött Vivicittá futóverseny távjának teljesítéséhez szükséges edzésmunkát elvégezze és sikerrel érjen majd célba.