Minden anyuka tudja, hogy a szülőlét egyik legszebb időszaka az újszülött csemete babusgatása. Méghozzá olyannyira szép, hogy az immáron felnőtt utóddal büszkélkedő nők hatalmas áldozatot hoznának a múlt újraélésének kedvéért.

Egy friss kutatás szerint az anyák csaknem háromnegyede feladná a Facebookot, 70 százalékuk a csokoládét, 30 százalékuk pedig a párjára szánt időt azért, hogy visszaforgathassa az idő kerekét – egészen a gyermeke csecsemőkoráig.

Forrás: Thinkstock

A szülők kis híján 70 százaléka nyilatkozott úgy: megbánta, hogy nem szeretgette többet a gyermekét kisbaba korában. Ők azt tanácsolják a kismamáknak, hogy használják ki a kínálkozó alkalmat. Elmondásuk szerint a házimunka és a napi rutin kialakítása sokkal kevésbé fontos, mint a szeretet kifejezése.

Úgy tűnik, hogy a mai kismamák hallgatnak az útmutatásra: a 9 hónaposnál fiatalabb poronttyal élő szülők 60 százaléka a nap legalább negyedét a csecsemő ölelgetésével tölti. A szeretgetési idő legnagyobb korlátját a házimunka jelentette, mely 85 százalékuk szerint az idő legnagyobb részének lekötéséért felelős.

A szülők még a tökéletes ölelést is meghatározták: ilyenről akkor van szó, ha a baba álmosan a nyakukhoz fészkeli az arcát egy kora reggeli órán.