Íme, a tökéletes ölelés titka

Forrás: Thinkstock -
édesanya Születés baba feladás ölelés felmérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden anyuka tudja, hogy a szülőlét egyik legszebb időszaka az újszülött csemete babusgatása. Méghozzá olyannyira szép, hogy az immáron felnőtt utóddal büszkélkedő nők hatalmas áldozatot hoznának a múlt újraélésének kedvéért.

Egy friss kutatás szerint az anyák csaknem háromnegyede feladná a Facebookot, 70 százalékuk a csokoládét, 30 százalékuk pedig a párjára szánt időt azért, hogy visszaforgathassa az idő kerekét – egészen a gyermeke csecsemőkoráig.

Forrás: Thinkstock

A szülők kis híján 70 százaléka nyilatkozott úgy: megbánta, hogy nem szeretgette többet a gyermekét kisbaba korában. Ők azt tanácsolják a kismamáknak, hogy használják ki a kínálkozó alkalmat. Elmondásuk szerint a házimunka és a napi rutin kialakítása sokkal kevésbé fontos, mint a szeretet kifejezése.

Úgy tűnik, hogy a mai kismamák hallgatnak az útmutatásra: a 9 hónaposnál fiatalabb poronttyal élő szülők 60 százaléka a nap legalább negyedét a csecsemő ölelgetésével tölti. A szeretgetési idő legnagyobb korlátját a házimunka jelentette, mely 85 százalékuk szerint az idő legnagyobb részének lekötéséért felelős.

A szülők még a tökéletes ölelést is meghatározták: ilyenről akkor van szó, ha a baba álmosan a nyakukhoz fészkeli az arcát egy kora reggeli órán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.