Rendhagyó sajtótájékoztató keretein belül jelentették be a Rácz Zsuzsa által életre hívott Terézanyu pályázat idei témáit. 

A MÉG 1 MESÉT playback színház társulat rögtönzött, frenetikus előadásai előzték meg az idei nagy bejelentést: az idén 5 éves Terézanyu pályázat ezúttal két témakörben is várja a pályaműveket. A Szeresd Önmagadat jobban, mint felebarátodat címmel elkészült írások az önszeretet, az önelfogadás sokszor nehezen elsajátítható képességéről vagy ritkán megélt élményéről, de egyben sorsfordító jelentőségéről szólnak majd, míg a Miből tudod, hogy bejössz egy srácnak? címmel futó pályázattal a fiatal felnőtteket célozzák meg.

A Rácz Zsuzsa által létrehozott és a Richter Gedeon Nyrt. által támogatott pályázat — amely öt év alatt a női létet övező tabuk megdöntésének igazi fórumává nőtte ki magát – aktuális felhívására ismét egyes szám első személyben és maximum 5000 karakterben megírt vallomásokat várnak.

Forrás: Merlin Communications

A pályázatokat a www.terezanyu.hu oldalon keresztül, 2014. április 6. éjfélig lehet elküldeni. A zsűri az általa kiválasztott pályázatok alkotói között százezer forint összértékű könyvutalványt és értékes különdíjakat oszt ki mindkét kategóriában. Eredményt a 2014. május 9-i díjkiosztó eseményen hirdetnek.

Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, a világcéget büszkeséggel tölti el, hogy évek óta támogathat egy ilyen kezdeményezést.  Az a közös cél, hogy a nők képesek legyenek kiállni magukért, a családtervezés, a fogamzásgátlás vagy a gyerekvállalás kérdéseiben. Az idén ötéves Terézanyu pályázat zsűrijében, Rácz Zsuzsa és Beke Zsuzsa mellett, ismét szerepet vállalt Dobó Kata színésznő, de olyan új tagok is örömmel vállalták a felkérést, mint Dr. Seres Andrea nyíregyházi szülész-nőgyógyász, D. Tóth Kriszta ismert újságíró, tévés személyiség, aki február óta az UNICEF új magyarországi nagykövete, és Pásztor Anna énekesnő, az Anna and the Barbies zenekar népszerű frontasszonya.