Sokszor elhanyagoljuk, pedig ez az első benyomása az otthonunkról annak, aki átlépi a küszöböt. Az előszoba jelentőségéről sokan megfeledkeznek, pedig néhány mozdulattal akár a lakás büszkeségévé is tehetjük. Íme, néhány ötlet.

 3D-s alaprajz a falon

Vicces, meghökkentő látványelem lehet például, ha a lakás 3 dimenziós alaprajzát egyfajta dekorációként alkalmazzuk. Amellett, hogy hosszasan elidőzhetünk előtte, nézegetve az egyes helyiségek és miniatűr bútorok elhelyezkedését, apróságok – kulcsok, levelek, ékszerek – tárolására is kiválóan alkalmas. A színes állófogas és a helyes nyúldekor már csak ráadás.

Forrás: Calligaris Medusa Coat Stand

Lebegők

Ha olyan szekrényt választasz, amelyet felfúrhatsz a falra, azzal egyszerre két legyet is üthetsz egy csapásra. Egyrészt a cipők kényelmesen elférnek alatta, és így senkinek sem lesznek útban, másrészt pedig a bútordarab valósággal olyan lesz, mint egy életre kelt festmény a falon. Ez a megoldás ugyan feltételez egy hatalmas gardróbszekrényt is a közelben, ahová a kabátokat, esernyőket és egyéb használati tárgyakat elrejtheted.

Forrás: Kika

Előszobafalak

A legjobb a komplett előszobafalakban az, hogy egységes látványt nyújtanak, miközben a saját és a lakás stílusának leginkább megfelelő külleműt választhatod ki közülük. Ezzel a megoldással a cipőknek, az apróságoknak és az aktuális kabátoknak, kiegészítőknek biztosan meglesz a helyük. 

Forrás: --

Minimál megoldás

Többfunkciós fogasként tartják számon azt a polcot, aminek a tetején és polcain sok-sok kiegészítő elfér, míg jó néhány tavaszi kabát is helyet kaphat rajta. Ehhez a megoldáshoz azért nem árt, ha beszerzünk egy kisebb padot vagy széket, ami megkönnyíti majd a cipőfelvételt.

Forrás: IKEA

Különállók

A különálló bútorokban – szemben a komplett előszobafalakkal – az a jó, hogy kedved szerint helyezheted el az egyes darabokat. Ráadásul ha meguntad, vagy kinőtted a komódokat, szekrényeket, kedved szerint lecserélheted őket. 

Forrás: Kika

Mindent elrejtők

Ha sok a holmid, de nem szereted folyton elől látni őket, a legjobb megoldás, ha ajtós gardróbszekrényt választasz. Ezekben rengeteg holmi elfér, ráadásul a zárt ajtónak köszönhetően mindig rendezett lesz az összkép is – ami, valljuk be, nem utolsó szempont.

Forrás: Cattelan Italia Swing Bookcase

Női szentély

Egy ilyen előszoba szép, hangulatos, nőies, de nem arról híres, hogy számos kabátot, cipőt elrejt. Ha ez nálad nem szempont – mert a tárolásnak ezt a részét meg tudod oldani máshol – gyönyörű, letisztult és romantikus lehet az összhatás egy míves asztallal, egy szép lámpával, egy látványos tükörrel, illetve egy kényelmes székkel. Igazi budoár hangulatot teremthetsz ezekkel.

Forrás: Pressloft

Mindent elő!

Ha nem szeretnéd súlyos bútorokkal sötétebbé tenni az amúgy sem túl nagy és világos helyiségedet, ilyenkor jól jöhet egy ruhaakasztó sztenderd. Ha erre a légies megoldásra vágysz, további nyitott polcokkal, vázas szekrényekkel tovább erősítheted a hatást.  

Forrás: Purehome