A massachusettsi Orpheum Theater épülete eredetileg színházként üzemelt, majd dohányraktárrá vált, most pedig üresen állva várja további sorsát. Elhagyatott helyek című sorozatunkban a szellemkórház és a sivatag közepén épült város után most egy különleges színházépületet mutatunk meg. 

Az épület 1912. április 15-én nyitotta meg kapuit – akkor még Majestic Operazház néven –, azon a baljós napon, amikor is a Titanic óceánjáró hajó elsüllyedt. Közel 50 éves fennállása alatt hatalmas, 1500 férőhelyes bálterme még a világháborús katonáknak is menedéket nyújtott. A színházat 1958-59-ben bezárták, és ettől kezdve csupán nagyobb rendezvények alkalmával nyitották ki. 1962-ben egy dohánygyártó vállalat vásárolta meg, és hosszú évekig raktárként használták. Az épület nagyobb része jelenleg üres, egy hátsó, lezárt részében egy szupermarket üzemel.

/1403/Az_el201433115288

Habár számtalan terv látott napvilágot arról, hogy mi legyen jövőbeni sorsa ennek az ikonikus épületnek – természetesen a legtöbben egy multikulturális központ lehetőségét látják benne.