Ági nem csak húszévesen volt gyönyörű – a mai napig remek formában van. Ő tényleg odafigyel a bőrére, csakúgy, mint az egészséges életmódra és a sok sportolásra. Az eredmény pedig magáért beszél. A Life.hu sorozatában az első magyar szupermodell mesél szépségtitkairól.

Van-e valamilyen szépségápolási rituálé, amit még az édesanyjától tanult?

Édesanyámnak nem volt ideje a szépségével foglalkozni, de neki nem is kellett, mert anélkül is gyönyörű volt.

Mi az, amit minden nap megtesz az arcbőréért?

Úgy vélem, az arcápolás két legfontosabb összetevője a tisztítás, illetve az, hogy a bőr szabadon levegőzhessen és sok oxigént kapjon. Amellett, hogy rendszeresen sportolok a szabad levegőn, naponta akár 2-3 alkalommal is letisztítom az arcomat. Fogat is naponta többször mosunk, hogy tiszta legyen – én az arcbőrömmel is így bánok. Úgy vélem, a helyes táplálkozás és életmód az, ami a legtöbbet hozzáad a szépségápoláshoz, ebbe azonban a dohányzás és az alkohol nem férnek bele. Végül a krémek kiválasztásánál is törekszem arra, hogy káros anyagokat lehetőleg ne tartalmazzanak.

Forrás: Pataki Ági

Mi az a szépségápolási termék, ami mindig ott lapul a táskájában?

Nálam mindig van arclemosó kendő és fényvédő krém is. Főleg azért, mert amikor reggel elindulok, még nem tudom, hol és mikor sportolok, ha pedig délben lenne rá időm, akkor nem akarok leégni. Fontosnak tartom a prevenciót – a leégés nagyon károsítja a bőrt.

Ön szerint mi a legnagyobb butaság, amit egy nő elkövethet a szépsége érdekében?

Ha olyan lépésekre szánja el magát, ami nem az egészségről és a frissességről szól, hanem csupán fiatalításról. Szerintem nem az a fontos, hogy fiatalítsuk magunkat, hanem hogy a korunknak megfelelően a legtöbbet és a legkellemesebben hozzuk ki magunkból. Az olyan beavatkozások, mint például a túlzásba vitt plasztika semmire sem jók.

Mi az a trend az idei szezonból, amit ön is előszeretettel használ?

Érdekelnek a trendek, de ez nem jelenti azt, hogy mindig követem is azokat. Minél idősebbek leszünk, annál kevésbé kell megfelelnünk az éppen aktuális divatnak és annál fontosabb, hogy ne essünk túlzásokba. Ez érvényes a divatra és a sminkre egyaránt. A kevesebb néha több!