3 finom tésztaétel, amit bátran fogyaszthatsz

Forrás: Thinkstock -
penne recept tejszín zöldbab egészség ricotta tészta zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábbi cikkünkből kiderül, hogy a tésztát az utóbbi években igazságtalanul kiáltották ki az elhízás egyik fő okozójának, elsősorban szénhidráttartalma miatt. Aki azonban imádja és ragaszkodik hozzá, egészségesen is elkészítheti kedvencét. Íme, a Life.hu tippjei.

Az egészséges tésztafogyasztás alapelve, hogy a tésztához mindig társítsunk zöldséget, a húsokat és a tejtermékeket azonban ne vegyítsük. Vagy az egyik, vagy a másik termékcsaládból válasszunk feltétet a tésztánkhoz.

Csirkés-zöldséges penne

Hozzávalók (két csirkemellhez):

40 dkg zöldbab, 20 dkg zöldborsó, 50 dkg spagetti, 1 kisebb méretű sárgarépa, 10 dkg kelbimbó, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag snidling, só

A csirkét megmossuk, sózzuk, kockára vágjuk és teflonban megpirítjuk. Rászórjuk a zöldségeket, vagyis a babot, a borsót, a kelbimbót, a hagymát, a snidlinget a fokhagymát és a felkockázott répát, majd puhára pároljuk. A tésztát sós, forró vízben főzzük meg, majd olajra tesszük és összekeverjük a zöldséges csirkével.

Forrás: Thinkstock

Kagylótészta cukkinivel és ricottával

Hozzávalók:

50 dkg kagylótészta, 60 dkg cukkini, 40 dkg friss, zsírszegény ricotta, mentalevél, friss metélőhagyma, 1 citrom finomra reszelt héja, citromlé, olívaolaj

A tésztát sós, forró vízben főzzük meg. Ameddig puhul, hámozzuk meg és vágjuk vékony csíkokra a cukkinit, majd pedig két percig tegyük olajra közepes tűzön. Ha kellően megbarnult, adjuk hozzá a mentát, a metélőhagymát, szórjuk meg citromhéjjal, öntözzük meg citromlével és egy csipetnyi olajjal. Sóval és borssal ízesítsük, majd pedig adjuk hozzá a tésztát. Ricottával tálaljuk!

Forrás: Thinkstock

Spagetti tejszínes csirkével és szerecsendióval

Hozzávalók (két csirkemellhez):

50 dkg spagetti, 5 dl tejszín, gyömbér, szerecsendió, só, feketebors, olaj

A csirkét felkockázzuk, és közepes lángon fehérre sütjük. A tésztát sós, forró vízben főzzük meg. A tejszínt a csirkére öntjük és megfűszerezzük. Gyömbérrel, szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük. Az egészet készre főzzük, majd pedig a spagettivel tálaljuk.

Forrás: Thinkstock

Készíts ínycsiklandó szószokat!

A tészta az egyik legkreatívabb étel - amellett, hogy számos fajtája létezik, a rájuk kerülő szószoknak csak a képzelet szabhat határt. Ráadásul pillanatok alatt elkészül a legbonyolultabb kreáció is. Íme, a három legfinomabb tésztaszósz - nem csak hétköznapokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.