Mi alá mi illik? Fehérneműválasztás stylist szemmel

fehérnemű bugyi melltartó alsónemű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fehérneművásárlás nem könnyű dolog: nem elég, hogy a próbafülkékben szembesülnünk kell testünk legapróbb hibáival is, de nehéz dolog megtalálni azokat a szetteket, amik mindenhez passzolnak, miközben kényelmesek és csinosak is. Megkérdeztük Szemes Nóra személyi stylistot, ő milyen szempontokat tart lényegesnek a fehérneművásárláskor. 

Alapdarabok - ezeket szerezd be!

Nagyon fontos, hogy a fehérnemű elsősorban funkcionális szempontból legyen megfelelő. Ne látszódjon ki és át a ruhán, mert ez a ruhadarab arra való, hogy tartson és eltakarjon, ahol kell. "Természetesen vannak újabb és újabb trendek, ahol a melltartó főszerepet kap, de alapvetően a hétköznapokban nem árt tartani magunkat ahhoz, hogy ne mutassuk meg az alsóneműnket. Mindig azt javaslom az ügyfeleimnek, hogy ha csak egy melltartójuk van, az legyen testszínű. Ez ugyanis minden színű ruha alá passzol. Sőt, egy fehér blúz vagy felső alá is ilyen alsónemű illik, mert míg egy fehér ing alatt a fehér melltartó átlátszik, addig egy testszínű csak alig" - vallja Nóra. Persze a szín mellett a fazon sem mindegy: egy basic, csepp alakú melltartó minden nőnek jól jön. Ez azt jelenti, hogy nincs rajta csipke, masni és semmiféle díszítés. Ez azért praktikus darab, mert a leheletvékony felsők alatt minden átlátszik, a basic fazon azonban sehol nem domborodik ki" - magyarázza a szakember.

1. Oysho, 2. és 3. Triumph, 4. Sloggi

A személyi stylist szerint a testszínű mellett alap, hogy legyen egy fekete melltartónk is, hiszen általában a nők szeretik a sötét színeket, fekete felsőket, így egy jól kiválasztott darab nagy szolgálatot tesz.

1. és 2. Triumph, 3. Oysho, 4. Intimissimi

Óvatosan a díszítéssel!

Ha már megvan ez a két alapdarabod, akkor bátran variálhatsz a színekkel és a fazonokkal. Azt azonban nem árt szem előtt tartanod, hogy a csipkés, díszes, nagyon színes darabok főképp a vastag anyagok - téli pulcsik, vastag ruhák - alatt mutatnak jól.

Melltartó-bakik

Persze vannak dolgok, amik még idén is cikinek számítanak, ilyen például a szilikonpánt. Ehelyett sokkal jobb választás egy pánt nélküli, keresztpántos vagy variálható pántos melltartó. Már ha egyáltalán viselsz ilyet - Nóra szerint ugyanis vannak helyzetek, amikor nem feltétlenül szükséges. ,,Nyilván egy nagyobb mellű nő nem teheti meg, hogy melltartó nélkül vegyen fel egy ruhát, ám egy A vagy B kosarú hölgy, akinek még nem lógnak a mellei, nyugodtan mellőzheti ezt a ruhadarabot. Persze csak akkor, ha az anyag, amit visel, elég vastag, és nem látszik át a melle és a mellbimbója."

A szilikonpánt idén is ciki Forrás: ebay.com

Milyen legyen a bugyi?

A melltartók mellett nem szabad megfeledkezni a jól kiválasztott bugyikról sem. Nyáron viszonylag kevesen kockáztatják meg az alakformáló, vastag anyagú fehérneműket, a leheletvékony matériák sokkal népszerűbbek. Ám nem árt figyelni, mi kerül a hajszálvékony nyári ruhácskák alá. "A varrás nélküli, lézervágott fehérneműk alapdarabok. Egy lenvászon ruha alatt például minden túlságosan jól látszik, így arra kell törekedni, hogy olyan bugyit válasszunk, ami a legkevesebbet mutat. Tévhit, hogy a fehér ruhák és nadágok alá fehér bugyi kell - ennél százszor jobb választás a testszínű alsónemű, ami nem látszik át."

1. Sloggi, 2. Intimissimi, 3. Oysho, 4. és 5. Triumph

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.