Itt a legújabb konyhai őrület: a virágok nem csak dekorációs céllal kerülnek a tányérra, a legtöbbjük fogyasztható is. Nemcsak az ételek kifinomult élvezése, a különleges tálalás is a kulináris élmény része lett.

Szeretünk leülni egy finom étel, egy szépen megterített asztal mellé, és elfogyasztani valami olyan különleges fogást, amit otthon egészen biztosan nem készítünk el, és nem tálalunk feldíszítve.

Forrás: Sunhill média

„A  jázmin, az ibolya és az árvácska új alapanyagként szerepelnek a gasztronómiában. Ezekből a virágokból nagyon bonyolult, parfüm eljárással természetes esszenciát lehet kivonni, amely különleges ízt és illatot ad. A gasztronómia manapság a vendég minden érzékszervére, nem csak az ízlelőbimbóira akar hatni, így jó érzés ránézni például a tányéron fekvő árvácskára. Mindegyik virág szép, de nem mindegyik ehető, ezért óva intek mindenkit, hogy bármelyiket  jóízűen elfogyassza. Csak bevizsgált, bio vagy öko kertészetből származót javasolok fogyasztásra, amelyek nincsenek kitéve a környezetei hatásoknak, az út mellett szedhetők ártalmasak" - árulta el Garamvölgyi Krisztián, a Stereo Chef étterem bármenedzsere.

Forrás: Sunhill média