Unod a súlyzókat az edzőteremben, a futás túl monoton számodra, a hétköznapi aerobikóra pedig már nem dob fel? Ha mégis mozogni vágysz, szívesen dolgoznál combra és popsira, miközben egy órán át jól is érzed magad, akkor a következő három edzésforma neked szól. Sőt, a Life.hu Csajfeszten ki is próbálhatod őket!

Kangoo

A kangoo nem új keletű edzésmódszer, a népszerűsége azonban évek óta töretlen. Ennek az oka valószínűleg az, hogy a 60 perces óra pillanatok alatt elrepül, hiszen jobbnál jobb zenékre zajlik a pörgős edzés. Sifter Timi edző szerint ez a mozgásforma a kicsiktől a nagyokig mindenkinek nagyon hatásos. Remekül javítja a koordinációs képességeket, hiszen a mozgás összehangolja a két agyféltekét, ezen kívül az egyensúlyérzékelést és a ritmusérzéket is fejleszti.

Forrás: Sifter Tímea

Mire jó?

A dinamikus mozgás javítja a kondíciót, és bár azt hihetnénk, hogy az ugrálás miatt főképp a combok és a popsi dolgozik, a karra is meglepően hat a kangoo. "Mivel az órákon sok a dinamikus karmunka, így ez a testrész abszolút igénybe van véve. Pont ezért kiváló a kangoo az 'integetőháj' ellen - ezzel pedig nagyon sok vendég küzd" - meséli Timi. 

A Life.hu tippje:

Hatalmas buli készül a május végi Life.hu Csajfeszten: Sifter Timi és csapata kangoo-bemutatót tartanak majd élőzenével, kongadobbal. Ne hagyd ki a látványos edzést! 

 A-Dance, a XXI. század hastánca

A lüktető ritmusok forró mozdulatokkal társulnak, amit hastánc- és folklórelemekkel ötvöznek. Az A-Dance a legújabb, egyiptomi stílusra épülő tánc, melyet Tóth Bea Amaraya világhírű hastánc mestertanár hozott Magyarországra egyenesen Egyiptomból. Ebben a teljesen új mozgásformában a jógaelemeket tartalmazó bemelegítés ellazítja a testet és felkészíti a szellemet, majd a dinamikus, intenzív tánc megmozgatja az összes izomcsoportot. Az A-Dance laza, bulizós mozgás, megjelennek benne a hiphop, a street dance, a showtánc és a reagetton elemei. A hastánc nagy hullámai jellemzik, de tartalmaz kecses csípőmozdulatokat is. A jógával való kombinálás miatt lazává tesz, nyújtja az izmokat, jelentőséget kap a csukló, a könyök, a váll.

Forrás: A-Dance

Mire jó?

A mozgásformától karcsúsodik a derék, a mell, a comb felső része. A fenék kerek marad, a vádli és a térd részről pedig lemegy a felesleg. Leginkább azoknak ajánlott, akik szeretnék megőrizni a frissességüket, és fiatalosak szeretnének maradni. 

A Life.hu tippje:

A Life.hu Csajfeszten május 30-án, pénteken 17.30-19.30 között a Corvin Pláza I. emeletén kipróbálhatod ezt a fergeteges mozgásformát, sőt, akár együtt is táncolhatsz többek között Moór Bernadett Bedhy-vel is, a Bestiákból, Nagy Adriennel és Katus Attilával.

 Salsa fitness

Te is valami vidám dologra vágysz, amely jókedvre derít, felpezsdít, esetleg még az edzéseid közé is remekül beillesztheted? Próbáld ki a latin tánc alapú fitneszórák autentikus irányzatát, a Salsa Fitnesst! Osvaldo Zequeira kubai származású aerobikoktató 2011-ben indította el a Salsa Fitnesst, mely kezdők számára is követhető, egyszerű tánckoreográfiákra épülő dinamikus óra, a kubai salsa, a merengue, a bachata, a cha-cha-cha, az afrokubai rumba, a mambo és a reggaeton alaplépéseivel. Az órákat fergeteges hangulat jellemzi, hiszen a latin ritmusok pillanatok alatt elvarázsolják a résztvevőket. Nincs szükség tökéletes tánctudásra, az óra végére a zene egészen biztosan magával ragad, kellemesen fáradt és biztosan jókedvű leszel!

Forrás: Salsa Fitness

Mire jó?

A jó hangulat mellett a cél minden testrész – különösen a csípő-, derék-, kar- és combizmok – átmozgatása és az állóképesség fejlesztése, de emellett a tánclépések elsajátítása, a ritmusérzék fejlesztése is hangsúlyos eleme ennek az óratípusnak.

A Life.hu tippje:

Május 30-án pénteken délután 15.00-tól égesd együtt a zsírt Osvaldóval és csapatával a Life.hu Csajfeszten!

 

Regisztrálj a Life.hu Csajfesztre! Miért?
- A karszalagért, amivel kedvezményesen vásárolhatsz a Life.hu Csajfeszt partnerüzleteiben és 20%-os kedvezménnyel mozizhatsz a Corvin Moziban a fesztivál ideje alatt.
- Hogy részt vehess a sorsoláson, ahol értékes nyeremények várnak rád!
- A regisztrált látogatók 50%-os kedvezménnyel utazhatnak a fesztiválra a MÁV-START Zrt. jóvoltából.
- Így tudnak levelezni veled, a nyertesek is e-mailben kapnak értesítést.
- És mert csak 23 másodpercet vesz igénybe. Tényleg!