3 edzésforma, amit megéri kipróbálni idén nyáron

A-Dance kangoo aerobik Life.hu Csajfeszt salsa fitnesz edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Unod a súlyzókat az edzőteremben, a futás túl monoton számodra, a hétköznapi aerobikóra pedig már nem dob fel? Ha mégis mozogni vágysz, szívesen dolgoznál combra és popsira, miközben egy órán át jól is érzed magad, akkor a következő három edzésforma neked szól. Sőt, a Life.hu Csajfeszten ki is próbálhatod őket!

Kangoo

A kangoo nem új keletű edzésmódszer, a népszerűsége azonban évek óta töretlen. Ennek az oka valószínűleg az, hogy a 60 perces óra pillanatok alatt elrepül, hiszen jobbnál jobb zenékre zajlik a pörgős edzés. Sifter Timi edző szerint ez a mozgásforma a kicsiktől a nagyokig mindenkinek nagyon hatásos. Remekül javítja a koordinációs képességeket, hiszen a mozgás összehangolja a két agyféltekét, ezen kívül az egyensúlyérzékelést és a ritmusérzéket is fejleszti.

Forrás: Sifter Tímea

Mire jó?

A dinamikus mozgás javítja a kondíciót, és bár azt hihetnénk, hogy az ugrálás miatt főképp a combok és a popsi dolgozik, a karra is meglepően hat a kangoo. "Mivel az órákon sok a dinamikus karmunka, így ez a testrész abszolút igénybe van véve. Pont ezért kiváló a kangoo az 'integetőháj' ellen - ezzel pedig nagyon sok vendég küzd" - meséli Timi.

A Life.hu tippje:

Hatalmas buli készül a május végi Life.hu Csajfeszten: Sifter Timi és csapata kangoo-bemutatót tartanak majd élőzenével, kongadobbal. Ne hagyd ki a látványos edzést!

A-Dance, a XXI. század hastánca

A lüktető ritmusok forró mozdulatokkal társulnak, amit hastánc- és folklórelemekkel ötvöznek. Az A-Dance a legújabb, egyiptomi stílusra épülő tánc, melyet Tóth Bea Amaraya világhírű hastánc mestertanár hozott Magyarországra egyenesen Egyiptomból. Ebben a teljesen új mozgásformában a jógaelemeket tartalmazó bemelegítés ellazítja a testet és felkészíti a szellemet, majd a dinamikus, intenzív tánc megmozgatja az összes izomcsoportot. Az A-Dance laza, bulizós mozgás, megjelennek benne a hiphop, a street dance, a showtánc és a reagetton elemei. A hastánc nagy hullámai jellemzik, de tartalmaz kecses csípőmozdulatokat is. A jógával való kombinálás miatt lazává tesz, nyújtja az izmokat, jelentőséget kap a csukló, a könyök, a váll.

Forrás: A-Dance

Mire jó?

A mozgásformától karcsúsodik a derék, a mell, a comb felső része. A fenék kerek marad, a vádli és a térd részről pedig lemegy a felesleg. Leginkább azoknak ajánlott, akik szeretnék megőrizni a frissességüket, és fiatalosak szeretnének maradni.

A Life.hu tippje:

A Life.hu Csajfeszten május 30-án, pénteken 17.30-19.30 között a Corvin Pláza I. emeletén kipróbálhatod ezt a fergeteges mozgásformát, sőt, akár együtt is táncolhatsz többek között Moór Bernadett Bedhy-vel is, a Bestiákból, Nagy Adriennel és Katus Attilával.

Salsa fitness

Te is valami vidám dologra vágysz, amely jókedvre derít, felpezsdít, esetleg még az edzéseid közé is remekül beillesztheted? Próbáld ki a latin tánc alapú fitneszórák autentikus irányzatát, a Salsa Fitnesst! Osvaldo Zequeira kubai származású aerobikoktató 2011-ben indította el a Salsa Fitnesst, mely kezdők számára is követhető, egyszerű tánckoreográfiákra épülő dinamikus óra, a kubai salsa, a merengue, a bachata, a cha-cha-cha, az afrokubai rumba, a mambo és a reggaeton alaplépéseivel. Az órákat fergeteges hangulat jellemzi, hiszen a latin ritmusok pillanatok alatt elvarázsolják a résztvevőket. Nincs szükség tökéletes tánctudásra, az óra végére a zene egészen biztosan magával ragad, kellemesen fáradt és biztosan jókedvű leszel!

Forrás: Salsa Fitness

Mire jó?

A jó hangulat mellett a cél minden testrész – különösen a csípő-, derék-, kar- és combizmok – átmozgatása és az állóképesség fejlesztése, de emellett a tánclépések elsajátítása, a ritmusérzék fejlesztése is hangsúlyos eleme ennek az óratípusnak.

A Life.hu tippje:

Május 30-án pénteken délután 15.00-tól égesd együtt a zsírt Osvaldóval és csapatával a Life.hu Csajfeszten!

Regisztrálj a Life.hu Csajfesztre! Miért?

- A karszalagért, amivel kedvezményesen vásárolhatsz a Life.hu Csajfeszt partnerüzleteiben és 20%-os kedvezménnyel mozizhatsz a Corvin Moziban a fesztivál ideje alatt.
- Hogy részt vehess a sorsoláson, ahol értékes nyeremények várnak rád!
- A regisztrált látogatók 50%-os kedvezménnyel utazhatnak a fesztiválra a MÁV-START Zrt. jóvoltából.
- Így tudnak levelezni veled, a nyertesek is e-mailben kapnak értesítést.
- És mert csak 23 másodpercet vesz igénybe. Tényleg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.