gyilkosság esküvő véres esemény házasság család nászút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nászutak romantikusak, hangulatosak, a párok szerelmesen andalognak szebbnél szebb helyeken. Ám vannak olyan nászutak is, amelyek gyilkossággal végződnek. De ki gyilkol és miért? Íme, az elmúlt évek legrejtélyesebb esetei. 

George Smith eltűnése: megoldatlan

Valaki végzett George Smith-szel. Ám az, hogy ki és miért, úgy tűnik, örök rejtély marad. Amit pontosan lehet tudni, az az, hogy 2005. június 5-én, reggel fél ötkor George Smith eltűnt, valószínűsíthető, hogy a Royal Caribbean Cruise Ship Brilliance of the Seas nevű hajó fedélzetéről a tengerbe esett, ahol elnyelték a hullámok. Ő és felesége, Jennifer éppen nászúton voltak, amikor a tragédia bekövetkezett. A pár kabinjában vérnyomokat találtak, illetve a hajó oldalán is, ami arra engedte következtetni a nyomozókat, hogy a férfi kapaszkodott az életéért, mielőtt leesett volna. A nyomozást megnehezítette, hogy az FBI csak két nappal az eset után kezdte meg a nyomozást a hajó fedélzetén, pedig addigra több nyom is megsemmisülhetett. A nyomozás nem vezetett sehova, a hatóságok kénytelenek voltak George Smith-t eltűnt személynek nyilvánítani. 2013-ban Jennifer, a nászútján özveggyé vált ara, az ügy felülvizsgálatát kérte és beperelte a hatóságokat a hanyag munkavégzésért.

Forrás: greenwichtime.com

Tina Watson: a menyasszony vízbe fulladt a nászúton

Tina és Gabe még az alabamai egyetemen találkoztak. A tinédzserkori szerelem azonban megmaradt, a pár 2003-ban összeházasodott és még ugyanebben az évben nászútra indultak Ausztráliába. Tina indulás előtt vett néhány búvárórát, ám a mézeshetek tizenegyedik napján sznorkelezés közben vízbe fulladt. A család és az ausztrál nyomozók is Gabe-et gyanúsították következetlen, zavaros elbeszélése miatt – 16 alkalommal változtatott az általa előadott történeten. A férfit gyilkossággal vádolták, és 2009-ben 4 és fél év börtönbüntetésre ítélték. 18 hónap után feltételesen szabadlábra helyezték. Az alabamai főügyész, Back Stateside nem hagyta ennyiben a történteket, és az összes nyomozati anyag bekérése után újra szerette volna vizsgálni az ügyet. Az ausztrálok megtagadták a dokumentumok kiadását. Végül 2012-ben sikerült Gabe-et Tina Watson meggyilkolásának vádjával Alabamában is bíróság elé állítani, ám a bizonyítékok nagy része rejtélyes okokból megsemmisült – a férfi szabadon távozhatott a bíróságról.

Forrás: abc.net.au

Cody Johnson: a feleséget másodfokon 30 évre ítélték férje meggyilkolásáért

2013-ban a montanai férfi, Cody Johnson feleségül vett egy fiatal lányt, Grahamet. Nyolc nappal azután, hogy összeházasodtak, Graham és Johnson sétálni indultak a Montana Nemzeti Glacier Parkba, amikor is a nő egy lökéssel letaszította újdonsült férjét a mélységbe. Ezután - ahelyett, hogy azonnal jelentette volna az esetet – elhajtott a helyszínről. Néhány nappal később visszatért a helyszínre, megkereste a holttestet és ekkor jelentette a hatóságoknak a halálesetet. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy Graham taszította a mélybe Cody-t. A nő eleinte tagadta a vádakat, majd később beismerő vallomást tett, amiben elárulta, hogy a mindössze egy hétig tartó házasságában nem volt igazán boldog. Tavaly 30 év börtönbüntetésre ítélték.

Forrás: Instagram

Anni Dewani meggyilkolása: férj a dél-afrikai börtönben

Ez a történet úgy kezdődik, akár egy tündérmese. Shrien és Anni Dewani akkor barátkoztak össze egymással, amikor a gyönyörű Anni az angliai Bristolba érkezett, egy modellversenyre. A milliomos férfi azonnal szerelmes lett a szépséges nőbe, és máris vásárolt neki egy 40 ezer dolláros eljegyzési gyűrűt. Indiában, a hagyományos hindu szertartás szerint összeházasodtak, majd Dél-Afrikába utaztak nászútra. A tündérmese eddig a pillanatig tartott, a mézeshetek aztán igazi rémálommá váltak. A pár ugyanis egy romantikus vacsora elköltése után taxiba ült, ám a sofőr a férfit, Shrient kilökte az autóból, a nőt, Annit viszont lelőtte. Hosszas nyomozás után kiderült, hogy a taxisofőrt Shrien bérelte fel, aki a gyilkosságért cserébe 1500 dollárt kapott.

Forrás: Northfoto

Michaela McAreavey halála: még mindig nincs ítélet

A 27 éves Michaela hozzáment vőlegényéhez, Johnhoz – a szertartást egy észak-írországi kis templomban tartották. A lagzi után pár nappal a pár Mauritiusra utazott nászútra. Egy édes semmittevéssel töltött nap után Michaela úgy döntött, visszamegy a hotelszobába, lefürdik és kicsit megpihen a hűs szobában. A nőt később holtan találták a fürdőkádban. A gyanú rögtön a férjre terelődött, de őt sikerült viszonylag hamar tisztázni. A rendőrség ekkor két szállodai alkalmazottat vett elő, hiszen a hotel térfigyelő kameráival végzett felvételeken látszott, hogy a két férfi bemegy az ominózus lakosztályba, néhány órával a halál beállta előtt. És habár a két alkalmazott igencsak furcsa sztorival állt elő – a mai napig nem sikerült senkire sem rábizonyítani a bűncselekmény elkövetését. Az viszont tény, hogy John, néhány évvel az eset után, ismét szerelembe esett... A szálloda természetesen azóta megváltoztatta a nevét és a hírhedt lakosztály szobaszámát is.

Rendőrség vizsgálja a helyszínt, ahol Michaela McAreavey-t holtan találták Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.