Vakáció iskola általános iskola középiskola Nyár tanév tábor diákmunka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénteken véget ér az iskolákban a tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. Juhé!

Egyként lélegeznek ma fel a diákok. Indul a vakáció! Idén több mint 1,3 millióan teszik félre a nyári hónapokra az iskolatáskát, közülük 774 ezren általános iskolában tanultak, 216 ezren gimnáziumba, 244 ezren szakközépiskolákba, 130 ezren pedig szakiskolába jártak. A következő tanév szeptember 1-jén, hétfőn kezdődik.

Forrás: Thinkstock

A diákok és a szülők idén is táborok sokasága közül választhatnak a szünidőben, az árak az előző évhez képest - a taborfigyelo.hu adatai szerint – csökkentek – tudósít a távirati iroda.

A táborok tematikai megosztását tekintve a válaszadók negyede kalandtábort választott gyermekének, míg 13 százalék sporttáborokba küldi csemetéjét. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát az idegen nyelvi táborok foglalják el, ezeket követik a tánctáborok, a készségfejlesztő, a kézműves és a vizes táborok.

Az idei év négy legnépszerűbb helyszíne Budapest, illetve Pest, Veszprém és Bács-Kiskun megye.

Sok diák munkát vállal a szünidő alatt. Az egyszerűbb irodai munkák mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a vakáció idején a fiatalok, akiknek a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége szakemberei azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint iskolaszövetkezeten keresztül vállaljanak munkát.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.