Pénteken véget ér az iskolákban a tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. Juhé!

Egyként lélegeznek ma fel a diákok. Indul a vakáció! Idén több mint 1,3 millióan teszik félre a nyári hónapokra az iskolatáskát, közülük 774 ezren általános iskolában tanultak, 216 ezren gimnáziumba, 244 ezren szakközépiskolákba, 130 ezren pedig szakiskolába jártak. A következő tanév szeptember 1-jén, hétfőn kezdődik. 

Forrás: Thinkstock

A diákok és a szülők idén is táborok sokasága közül választhatnak a szünidőben, az árak az előző évhez képest - a taborfigyelo.hu adatai szerint – csökkentek – tudósít a távirati iroda.

A táborok tematikai megosztását tekintve a válaszadók negyede kalandtábort választott gyermekének, míg 13 százalék sporttáborokba küldi csemetéjét. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát az idegen nyelvi táborok foglalják el, ezeket követik a tánctáborok, a készségfejlesztő, a kézműves és a vizes táborok.

Az idei év négy legnépszerűbb helyszíne Budapest, illetve Pest, Veszprém és Bács-Kiskun megye.

Sok diák munkát vállal a szünidő alatt. Az egyszerűbb irodai munkák mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a vakáció idején a fiatalok, akiknek a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége szakemberei azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint iskolaszövetkezeten keresztül vállaljanak munkát.