Így alakítsd át a reggeli rutinod, hogy energikusabb lehess!

Forrás: Thinkstock -
esküvő szántó daniella fogyás energia új élet projekt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fizikai és szellemi teljesítőképességünk szempontjából egyaránt meghatározó mindannyiunk számára, hogyan indul a napunk. Ugye ismerősen cseng a mondat: ma reggel bal lábbal keltél fel? Ez is utal arra, hogy mennyire meghatározó az egész napunk szempontjából, mi történik velünk reggel. Mit eszünk, mit teszünk annak érdekében, hogy készek legyünk az előttünk álló nap kihívásaira. 

Régi bölcsesség, hogy olyan lesz a napod, ahogy ébredsz. Azt pedig, hogy mennyire frissen ébredünk, nyilvánvalóan meghatározza éjszakai alvásunk mennyisége és minősége. Na, de ne menjünk vissza az előző napra, fókuszáljunk csak arra, mit kell tennünk reggelente, hogy fittek legyünk egészen estig.

Forrás: Thinkstock

Először is: ébredjünk időben, hogy nyugodtan készülődhessünk, ne kelljen kapkodnunk az egész napot meghatározó reggeli rituálékkal. Egy kis nyújtózkodás és torna, valamint a frissítő zuhany (lehetőleg meleg és hideg vízzel váltogatva) csodát tesz, mert beindítja az éjszaka lelassult keringésünket és friss oxigénnel tölti fel vérünket, ezáltal egész testünket.

A legfontosabb talán, hogy ne csak a fogazatunkat és a testünk felszínét tisztítsuk meg az éjszaka nyomaitól, hanem belülről is "tisztálkodjunk", vagyis olyan ételeket-italokat fogyasszunk, amelyek elősegítik a szervezet átöblítését, majd megfelelő energiákkal való feltöltését. A tisztulás első számú feltétele a bőséges folyadékfogyasztás. Leginkább tiszta, esetleg citromos vizet, vagy még jobb, ha zöld teát fogyasztunk, összesen legalább fél liternyi mennyiségben. Ha igazán jót akarsz tenni ilyenkor a szervezeteddel, fogyassz egyet a „nyerő ötösből”, a legtutibb reggeli méregtelenítő, energetizáló italokból!

Forrás: Thinkstock

A nap első étkezése mindenképpen tartalmazzon teljes kiőrlésű gabonát vagy olajos magvakkal, gyümölccsel dúsított müzlit, mert ez elősegíti a bélműködés aktivitását és hosszan felszívódó tápanyagokkal látja el szervezetünket. A reggeli fehérjetartalma is jelentős kell, hogy legyen: tojás, tejtermékek, sovány, lehetőleg baromfisonka vagy felvágottak egyaránt beleférnek. A nap első zöldség- és gyümölcsadagja is kerüljön oda az asztalra, hiszen a vitaminok, illetve a növényi rostok is fontosak a napindításhoz.

A fentiek szerint kezdve a napot és lehetőleg kerékpáron vagy gyalog, időben elindulva a munkába, egészen biztosan frissebben, energikusabban tudjuk végezni a dolgunkat estig, mintha a „hagyományos", ma még szélesebb körben elterjedt, nem túl egészséges étrendet-életrendet követnénk.

Daniella ringbe szállthttp://www.life.hu/ujelet/daniella/20140623-szanto-daniella-a-kezdj-uj-eletet-fogyni-vagyo-menyasszonya-box-edzesen-jart.htmlAz augusztusi esküvője miatt egyre izgatottabb Daniella újabb érdekes sportágat próbált ki a minap a Colosseum-fitness tornatermében.DaniellaFotó: Hámori Zsófia/Life.huEz a hét sem telt unalmasan Daniella életébenhttp://www.life.hu/ujelet/daniella/20140619-szanto-daniella-a-kezdj-uj-eletet-fogyni-vagyo-menyasszonya-heti-osszefoglaloja.htmlSzántó Daniella, a Kezdj új életet a Life.hu-val menyasszonya, akinek a Life.hu csapata segít, hogy bombaformába hozza magát augusztusi esküvőjére, ezen a héten sem unatkozott. Sőt!DaniellaFotó: Hámori Zsófia/Life.huEzt tedd, ha elcsábulsz a diétád ideje alatthttp://www.life.hu/ujelet/daniella/20140617-szanto-daniella-a-kezdj-uj-eletet-fogyni-vagyo-menyasszonya-elarulja-mit-tegyel-ha-elcsabulsz-a.htmlSzántó Daniellához, a Kezdj új életet a Life.hu-val fogyni vágyó menyasszonyához rengeteg kérdés érkezik Facebook-oldalán keresztül. Ezúttal egy 17 éves lány azt kérdezte tőle, hogy mit tesz akkor, ha elgyengül és megszegi a szigorú előírásokat, ami a diétát és a rendszeres testmozgást illeti.DaniellaOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.