Nemcsak az életben, de a filmvásznon is rajongunk a csodás fehérneműkért. Bár a mozi leghíresebb prostituáltjai gyakran kapnak fehérneműs jelenetet, azért hétköznapi hősnőkön is láttunk már ikonikus darabokat. Mutatjuk is a kedvenceinket!

Elizabeth Taylor - Modern kaméliás hölgy (1960)

A díva 28 évesen játszotta el a luxusprostituált Gloria Wandroustot a vásznon, alakítását Oscar-díjjal is jutalmazták. A térdig érő, csipkés selyemkombiné ikonikus darab lett, és azóta sem ment ki a divatból. 

Forrás: AFP

Sophia Loren - Házasság olasz módra (1964)

Az olasz díva Rihanna előtt már 50 évvel megmutatta, hogyan is kell viselni egy kacéran áttetsző ruhadarabot. Sophia a filmben Filomenát, a nápolyi prostituáltat alakította, igen hitelesen. 

 Catherine Deneuve - A nap szépe (1968)

A francia színésznő Séverine Serizy prostituált bőrébe bújt a filmben, magas derekú bugyi-melltartó kombinációját pedig jó barátja, maga Yves Saint Laurent tervezte.

Forrás: Northfoto

Tim Curry - The Rocky Horror Picture Show (1975)

Egy úriember is bekerült az összeállításba, nem véletlenül. Dr. Frank-N-Furter megformálója halcsontos fűzőt, harisnyatartót és csillogó kesztyűt viselt a mozivásznon - ez a kép pedig mélyen a retinánkba égett. 

Forrás: AFP

Julia Roberts - Micsoda nő! (1990)

Valószínűleg kevés nő van a világon, aki nem látta életében minimum egyszer a hollywoodi prostituált tündérmeséjét. A hosszú selyemkombiné a film egyik fontos darabja: Vivian itt már nem az a lány, aki az út szélén keresi a kenyerét, hanem egy kifinomult ízlésű, szerelmes nő. A kombiné szabását és csodaszép hátkivágását mi évtizedek óta imádjuk!

Jamie Lee Curtis - Két tűz között (1994)

Arnold Schwarzenegger filmbeli partnere kis jóindulattal sem tartozik a szép hollywoodi színésznők közé, ám vetkőzni nagyon tud. Jamie mozgása a fekete csipkefehérneműben eszméletlen volt - valószínűleg ez az akciófilm egyik legértékelhetőbb jelenete.

Elizabeth Berkley - Showgirls (1995)

Igazából elég nehéz a filmből fehérneműt választani, hiszen a húsz éve készült moziban gyakorlatilag végig félmeztelenül szerepelnek a színészek. Már a film előzetesében sincs kevés bugyi és melltartó, ám szerintünk szexi volt Berkley egyszerű, fekete szettje is. 

Forrás: AFP

Nicole Kidman - Tágra zárt szemek (1999)

Hol van már a cannes-i dívához képest az a lány, aki 15 éve egy véregyszerű spagettipántos kombinéban és tangában hódított a mozivásznon? A '90-es évek minimalizmusa egy kis mellbimbóval és Nicole plasztikázatlan bájával fűszerezve - vajon a színésznő ráismerne még önmagára?

Forrás: AFP

Halle Berry - Kardhal (2001)

Eszéletlen test, szuperdögös átöltözés - Halle Berry csupacsipke fehérneműszettjébe beleszerettünk a Kardhal című filmben. Még akkor is, ha a magas bugyirész manapság kissé furcsának tűnik. Halle Berry őrületesen néz ki, semmi kétség - ilyen testen pedig az égvilágon minden neglizsé jól áll. 

Kirsten Dunst - Marie Antoinette (2006)

Sofia Coppola filmje tele volt rokokó stílusú ruhákkal, és persze fehérneműt is láthattunk a vásznon. Kirsten Dunst nem kifejezetten az az erotikus kisugárzású színésznő, ám a videót nézve, 1:50 környékén megmutatja, hogy a legendás szerető bőrében, szende darabokban és harisnyakötőben tud ő csábító lenni. 

Marine Vacth - Fiatal és gyönyörű (2013)

A huszonnégy éves lyoni színésznő tökéletesen játssza a 17 éves Isabelle-t, aki jómódú lányból prostituált lesz. Marine egyszerre bájos, szende és erotikus a filmvásznon, mindehhez pedig visszafogottan tökéletes fehérneműket választottak számára. 

A szerző kedvence: Sarah Jessica Parker - Szex és New York ( 4. évad - Az igazi én - 2001)

Carrie a sorozatban meghívást kapott egy divatbemutatóra, ahol legnagyobb meglepetésére egy Dolce&Gabbana bugyit kellett viselnie. Persze emlékszünk a kifutós esésére is, ám a pasztellszínű, álomszép, csillogó alsóneműért akkoriban teljesen odáig voltunk. A sorozatban Heidi Klum is megdicsérte a darabot, és ez nem is csoda - azóta is várjuk, hogy egy ehhez fogható csodára leljünk a fehérneműboltokban:-)