Az edzőcipő vitathatatlanul 2014 slágerdarabja: idén már nemcsak a konditermekben, de az utcán is hódít ez a mánia, méghozzá úgy, hogy nem ciki vagy közönséges ezt viselni minden helyzetben. Dolgozni, bulizni, edzeni - mi imádjuk őket! 

Ha edzeni mész...

Sportoláshoz nagyon fontos egy igazán jó edzőcipő: kell, hogy tartsa a bokát, óvja a lábfejet az ütődésektől, és nem utolsósorban kényelmes legyen. Korábban már írtunk arról, milyen is a jó futócipő, ám azt, hogy mit érdemes edzőteremben vagy aerobikórán viselni, Nagy Amarilla, a Life.hu aerobikedzője mondja el: ,,Beltéri edzésnél, például egy aerobikórán figyelembe kell venni azt, hogy a gyakorlatoknál van egy rugalmas ütközés a lábszerkezetnél, és ha nem tartja a cipő eléggé a lábat, akkor túlzottan ignybe vannak véve a bokaszalagok. Az igazi aerobikcipő magas szárú és tartja a bokaízület mindkét oldalát. Fontos az is, hogy a cipő ne kemény talpú legyen, hanem kicsit puhább. Egy edzőtermi tréningnél is lényeges a cipő, az pedig tévhit, hogy papucsban lehet edzeni, mert ez balesetveszélyes. Itt is azért kell cipő, mert például egy lábtoló gyakorlatnál fontos, hogy legyen, ami tartja a lábat." 

1. Decathlon/Eliorun, 2. Helly Hansen, 3. Nike, 4. Reebok, 5. AdidasForrás: --

 

Ha csak az utcán viselnéd...

Imádjuk a sportcipőt csinos ruhával, szoknyával és miniruhával kombinálni. Hogy miért? Mert egy ilyen szett amellett, hogy nőies, sportos és laza is egyben. A klasszikus sportcipők mellett a magasabb talpú edzőcipők, csillogó darabok és a deszkás stílus is trendi - csak a fantáziád szabhat határt, mit és hogyan kombinálsz!

1. Converse, 2. Superga/Topshop, 3. New Balance, 4. Vagabond, 5. Lacoste, 6. Puma