Pályaudvar ókori fürdő mintájára – Michigan Central Station

szellemváros Michigan Central Detroit vasút elhagyott helyek pályaudvar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egykoron szebb napokat élt a most lepusztult Michigan Központi Pályaudvar Detroitban, ám 75 éves fennállása után bezárták. Azóta szellemvilággá váltak a kietlen, hatalmas terek. Elhagyatott helyek sorozatunk következő része.

A Michigan Központi Pályaudvar 1913-ban nyitotta meg kapuit Detroitban. Megnyitásakor a világ legmagasabb vasútállomása volt, köszönhetően a vele egybeépült 120 szobás szállodának. A 18 emelet magas, 46 ezer négyzetméter alapterületű klasszicista épület – amit egy ókori római fürdő mintájára terveztek - évekig tartó kihasználtsága után végül a város és a vasút 1988-ban a bezárása mellett döntött.

/1407/A_lep2014730172350

A pusztuló épület a szellemvárossá váló Detroit egyik jelképe, jól mutatja a város évtizedek óta tartó hanyatlását. A fotósok és a filmesek számára kedvelt helyszín, többek között 2006 októberében a Transformers film egyik jelenetét is itt forgatták, de szerepelt korábban A sziget című filmben is.

Ahol a lakásokban bokrok nőnekhttp://www.life.hu/csalad/20140416-a-csernobili-atomeromu-mellett-epult-egyhagyatott-varos-pripyat.html1986. április 26-án, ma éppen 28 évvel ezelőtt robbant fel emberi mulasztás miatt a csernobili atomerőmű. Az erőmű egy Pripyat nevű város közvetlen közelében található, ahol 50 000 ember élt a katasztrófa bekövetkeztekor. Ezek jórészt az erőműben dolgozók és családjaik voltak, a várost eredetileg erre a célra húzták fel 1970-ben. Pripyat egy dinamikusan fejlődő, a szovjet életszínvonal felett álló város volt egészen az eset napjáig. Azóta egy kihalt panelrengeteg, egy igazi szellemváros… Elhagyatott helyek című sorozatunk hetedik része következik.Család--A lakás, ahonnan egy egész család eltűnthttp://www.life.hu/csalad/20140519-a-nemetorszagi-lakasbol-egy-egesz-csalad-eltunt-elhagyatott-helyek-sorozatunk-kovetkezo-resze.htmlVan egy lakás Németországban, amiből egy szempillantás alatt eltűnt egy egész család. Azóta minden érintetlenül áll – mintha arra várna, hogy a tulajdonosai egyszer csak visszatérnek. Elhagyatott helyek című sorozatunk 11. része következik.CsaládOrigoA horror laboratóriuma: állatkísérletek egykori színhelyehttp://www.life.hu/csalad/20140428-az-anderlechti-allatorvosi-iskolat-a-horror-laboratoriumanak-is-nevezik-allatkiserletek-egykori.htmlAz anderlechti állatorvosi iskolát 1903-tól 1909-ig építették. 1910-től folyt itt oktatás, ám 1969-től az oktatást kísérletezéssel is fűszerezték. Végül 1990-ben az iskola elhagyta a romos épületet. Az épületek felújítása közben találtak rá a horror laboratóriumaként híressé vált helyiségre. Elhagyatott helyek című sorozatunk nyolcadik része következik, amelyben már megmutattuk többek között Hitler egykori kórházát, egy homokkal teli szellemvárost, egy elhagyott színházat, egy groteszk alakokkal teli vidámparkot és a csernobili katasztrófa színhelyét is. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.