Íme, a tuti tipp, ami segít abban, hogy ha bármikor kinyitod a hűtőszekrényt, ne risszanak el a kellemetlen szagok.

Legutóbb abban adtunk tanácsot, hogyan készíts természetes dezodort. Most pedig egy újabb házipraktikát ajánlunk. Biztos előfordult már a te háztartásodban, hogy amikor kinyitod a hűtőt, a kellemetlen szagok miatt vagy visszacsapod az ajtaját vagy szellőztetni kényszerülsz. Ez utóbbi viszont a hűtőnek nem tesz jót. A hűtőszag nem feltétlenül a rossz ételek miatt alakul ki, hiszen az isteni sült húsok vagy savanyú káposzta a hűtőben állva biztosan nem úgy illatoznak majd, mint a konyhában.

Forrás: Thinkstock

Számtalan ház praktika létezik a hűtőszak ellen. Az egyik legegyszerűbb: vágj félbe egy friss citromot és tedd a hűtőbe. A citrom levét ki is facsarhatod és egy kis tálba öntve szintén tedd a hűtő polcára. Az eredmény hamar érezhető lesz, és amikor kitárod az ajtót, örömmel konstatálod majd, hogy üde citromillat árad a hűtődből.

A Life.hu tippje
A makacs, hosszantartó szagok ellen, amikor már a friss citrom nem tökéletesen fejti ki a hatását, célszerű az egész hűtőszekrényt ecetes vízzel átmosni, mert ezzel teljesen semlegesítheted a szagokat. A tiszta, friss hűtőbe pedig betenni egy félbevágott citromot biztos, ami biztos.