Giorgio Armani 2014. július 11-én ünnepli 79. születésnapját. Ez alkalomból összegyűjtöttünk 5 érdekes tudnivalót a tervezőóriásról.

1. Bár Európában hamar ismertté vált a divatguru, Amerikában csupán 1980-ban, Richard Gere-nek köszönhetően lett híres, ugyanis a színész az Amerikai dzsigoló című filmjében Armani ruhákat viselt. A filmet követően egyre több hollywoodi híresség vonult a vörös szőnyegen a kollekcióiban, többek között Michelle Pfeiffer, Jodie Foster és John Travolta.

Forrás: AFP

2. Elképesztően egészséges életet él: vegetáriánus, emellett soha nem szívott el egy szál cigarettát sem, és nem iszik alkoholt.

3. Ha hiszed, ha nem, az olasz tervező fiatalkorában testépítő volt. Idős kora ellenére sem hanyagolja el magát: a mai napig minden reggel 7-kor kel, hogy sporttal kezdhesse a napot otthoni edzőtermében. 79 évesen is elképesztően néz ki, jó pár évet letagadhatna.

Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

4. Egy sikeres üzletembernek tudnia kell bánni a pénzzel, s Armani úrnak meg is van ehhez a tehetsége, ugyanis saját bevallása szerint soha egy fillérrel sem tartozott senkinek.

Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

5. Sosem vágyott arra, hogy híres divattervező legyen, pusztán az élet sodorta ebbe az irányba. Egyszer azt nyilatkozta, hogy ha újrakezdhetné az életét, inkább filmrendezőként futna be. Mi azért örülünk, hogy nem így lett, hiszen imádunk gyönyörködni a ruháiban!