A hiedelem szerint július 22-én, Mária Magdolna napján kell vágni a lányok hajából, hogy szép hosszúra nőjön. De hogyan ápolják a hajukat ma a nők? Az egyik budapesti fodrászat felmérésében 50 ezer nő adatainak elemzése ad képet a magyar hajviseleti és hajápolási szokásokról. 

Bulis, nyári frizura, ami pár perc alatt kész? Igen! Kattints IDE és lesd el Takács Nóra trükkjét!

A felmérés szerint a magyar nők többségének félhosszú a haja, amire alig tíz perce van reggelente, hogy rendbe tegye. Átlagosan két-három havonta járnak fodrászhoz, a fővárosban kicsit ritkábban. Többek között erre a következtetésre jutott a Lafferton Fodrászat a Facebook-oldalán 2012. és 2014. között összegyűlt 50 ezer magyar nő adatainak elemzésével.

Forrás: Thinkstock

A megkérdezettek többsége a praktikumot tartja szem előtt a frizuránál, a hajviselettel hangsúlyozni, kiegészíteni a megjelenést a válaszadók kicsit kevesebb, mint a fele szeretné. Sokan arról számoltak be, hogy nincs 10 percük sem arra, hogy reggel rendbeszedjék a frizurájukat. 

„Egy jó frizura nem igényel öt perc törődést sem reggelente. Csak meg kell fésülni, esetleg egy-két percet formázni. Ehhez azonban az adottságaink figyelembevételével kell megtalálni a hozzánk illő frizurát, ami kifejezi az egyéniségünket, és ezáltal magabiztossá tesz” – mondta Lafferton Annamária, a fodrászat névadó alapítója, aki arról is beszélt, az átlagnál kevesebbet járnak fodrászhoz a pesti nők, pedig rövid vagy félhosszú haj esetén legalább egy-másfél, hosszú haj esetén két-három havonta lenne jó meglátogatni a szakembert.