Az átlagnál kevesebbet járnak fodrászhoz a pesti nők

Forrás: Thinkstock -
hajviselet frizura Pest fodrászat felmérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hiedelem szerint július 22-én, Mária Magdolna napján kell vágni a lányok hajából, hogy szép hosszúra nőjön. De hogyan ápolják a hajukat ma a nők? Az egyik budapesti fodrászat felmérésében 50 ezer nő adatainak elemzése ad képet a magyar hajviseleti és hajápolási szokásokról. 

Bulis, nyári frizura, ami pár perc alatt kész? Igen! Kattints IDE és lesd el Takács Nóra trükkjét!

A felmérés szerint a magyar nők többségének félhosszú a haja, amire alig tíz perce van reggelente, hogy rendbe tegye. Átlagosan két-három havonta járnak fodrászhoz, a fővárosban kicsit ritkábban. Többek között erre a következtetésre jutott a Lafferton Fodrászat a Facebook-oldalán 2012. és 2014. között összegyűlt 50 ezer magyar nő adatainak elemzésével.

Forrás: Thinkstock

A megkérdezettek többsége a praktikumot tartja szem előtt a frizuránál, a hajviselettel hangsúlyozni, kiegészíteni a megjelenést a válaszadók kicsit kevesebb, mint a fele szeretné. Sokan arról számoltak be, hogy nincs 10 percük sem arra, hogy reggel rendbeszedjék a frizurájukat.

„Egy jó frizura nem igényel öt perc törődést sem reggelente. Csak meg kell fésülni, esetleg egy-két percet formázni. Ehhez azonban az adottságaink figyelembevételével kell megtalálni a hozzánk illő frizurát, ami kifejezi az egyéniségünket, és ezáltal magabiztossá tesz” – mondta Lafferton Annamária, a fodrászat névadó alapítója, aki arról is beszélt, az átlagnál kevesebbet járnak fodrászhoz a pesti nők, pedig rövid vagy félhosszú haj esetén legalább egy-másfél, hosszú haj esetén két-három havonta lenne jó meglátogatni a szakembert.

Rövid frizura, ahogy a sztárok csináljákhttp://www.life.hu/trend/20131115-jennifer-lawrence-jennifer-aniston-es-pamela-anderson-is-rovid-hajat.htmlAz utóbi hetekben hajvágási hullám söpört végig Hollywoodon: az álomgyár legszebbjei szabadultak meg hosszú fürtjeiktől. Mi is imádjuk azokat a nőket, akik mernek változtatni ikonikus külsejükön, de kíváncsiak voltunk egy fodrász véleményére is. Kurucz Niki, a Jónő Team hajszobrásza elárulta, melyik híresség új haja tetszik neki a legjobban, és megtudtuk azt is, mire éredemes figyelni annnak, aki a rövid haj gondolatával kacérkodik.TrendNégy S.O.S. frizura zsíros hajrahttp://www.life.hu/trend/20130701-4-sos-frizuratippet-amivel-ugyesen-leplezheted-a-nem-tul-friss.htmlVeled is előfordult már, hogy egy fontos találkozó előtt elaludtál, és nem volt időd hajat mosni? Vagy a szundi gombot választottad a hajnali hajmosás helyett? Nem vagy egyedül! A Life.hu összeszedte azt a 4 frizuratippet, amivel ügyesen leplezheted a már nem túl friss séródat.TrendÚj frizura- és hajszíntrendek 2013-rahttp://www.life.hu/trend/20121217-frizurak-es-hajszinek-2013ra.htmlMég mindig divat lesz jövőre a hajfonat? Hajvasalóra vagy hajgöndörítőre ruházzak be? Milyen hajszín lesz a divatos? Meddig marad még trend az ombre melírozás? Hozzátok hasonlóan mi is kíváncsiak voltunk, milyen hajszín- és frizuratrendeket hoz 2013, ezért a Life.hu összegyűjtötte a legvalószínűbbeket.Trend

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.