Boldogan szaladgált a tengerpart homokjában az a négyéves kisfiú, akinek egy hordozható grill égette le a lábujjait. Valakik ugyanis elásták a homokban anélkül, hogy eloltották volna - írja a Bors.

Senkinek nem kívánjuk azt az érzést, amikor a szülei egyszer csak azt vették észre, hogy a négyéves Haypham Chamberlain a porthowan-i tengerparton hirtelen összerogyott, talpát pedig vérző vörös hólyagok borították. A homokba ugyanis valaki egy hordozható grillt ásott el, s azt valószínűleg elfelejtette eloltani. "A fiam csak sírt, sikított, és senki nem jött oda segíteni. A közeli életmentőktől kellett jegyet és hideg vizet kérnem" - mesélte a kicsi édesanyja a metro.co.uk-nek. A fiút egyből kórházba vitték, a forró grill több lábujjáról és talpáról is leégette a bőrt.

Fotó: Gilicze Bálint - Origo

Mivel nem egyedi az eset, érdemes odafigyelni a tüzekre! Jó tudni, hogy a hamu alatt még napokig izzik a parázs, ezért minden estben vízzel kell eloltani, és meg kell győződni arról, hogy valóban nincsenek már parázsló részei a tűznek - legyen az szabadtéri máglya vagy hordozható kerti grilltálca.