Nem kell órákat a tükör előtt töltened ahhoz, hogy friss, üde, sikkes és szexi megjelenésed legyen. Ha a francia nőktől veszel példát, akkor a magabiztosság, a természetesség és a szép mosoly mindennek az alapja. Azért ők sem vetik meg a kisebb trükköket - a Life.hu ezekből mutat hármat.

Természetesen csillogó, szexi ajkak

Egy szájfény mindig üdébb, frissebb hatású bármelyik rúzsnál, ezért hétköznapokon, de akár este inkább 
ezt válaszd - ez a francia nők egyik titkos receptje. Ráadásul sokkal könnyebb és gyorsabb a használata, 
mint a rúzsé. Tilos viszont a túl hivalkodó gyémántos csillogás, a ragacsosnak tűnő textúra és a 
lehetetlen rózsaszínek. Ha nem szereted a szájfényt, akkor is szerencséd van: ma már léteznek olyan, a 
szájfény és a rúzs közötti ajakbalzsamok, amelyek nemcsak ápolják és puhává teszik az ajkat, hanem színt is adnak neki.

Marion Cotillard, Berenice Marlohe, Juliette BinocheForrás: AFP
A Life.hu tippje: nude ajkak

A rúzsoknak 2014-ben komoly vetélytársa akadt, és ez a trend gyűrűzik tovább 2015-ben is, ezért nem árt felkészülnöd a változásra. Kedvenc sztárjaink idén már natúr ajkakkal léptek a vörös szőnyegre, ezért kérdeztük a Jónő Team oszlopos tagját, Larion Oscart arról, milyen színtípusnak melyik nude árnyalatot érdemes választani. Oscar válaszát ebben a cikkünkben olvashatod.


Fekete vonal a szempillák tövébe

A leheletfinom és villámgyorsan felvihető alapozó mellé nem kell káprázatos szemsminket tervezned 
nappalra. Elég, ha valamilyen természetes árnyalatú, a szemed színét kiemelő, matt szemfestékben 
gondolkodsz. Ezt akár az ujjaddal is felviheted a szemhéjadra, a jövő trendje úgyis az, hogy ecsetek és 
applikátorok helyett a kezünkkel dolgozunk majd. A csillogó, csillámló szemfesték csak és kizárólag a 20 
év alattiaknak megengedett, az első mosolyráncokat is erősíti, ráadásul nem is stílusos. Ha van időd, a szemfesték mellé jöhet a vékony fekete csík a felső - és kizárólag a felső - szempillák tövébe, ettől kinyílik a tekintet.

Anais Demoustier, Sara Forestier, Geraldine PailhasForrás: AFP
A Life.hu tippje: felejtsd el a macskaszemet!

Larion Oscar az első magyar sminkmester, aki a New York-i divathéten sminkelhetett, és egyenesen a 2015-ös tavaszi bemutatókról hozta el nekünk a trendeket: többek között arról is mesélt, hogy a macskaszem és a füstös sminkek leáldozóban vannak. "Hódít majd a láthatatlan tusvonal a szempillatőben, ami az első szempillától az utolsóig tart, nagyon vékony, mégis gyönyörűen nyitja a tekintetet." Ha kíváncsi vagy, hogyan sminkelünk jövőre, olvasd el a teljes interjút Oscarral itt


Laza, szélfútta tincsek - mindenkor

Lehet könnyedén leengedve, vagy kócosan copfba fogva, esetleg kontyba tekerve: a laza és szélfútta tincsekért megvadulnak a pasik - a lényeg, hogy a hajad mindig friss és ápolt legyen. Ha nincs időd minden nap hajat mosni, akkor használj száraz sampont, amely a legjobb megoldás a rossz napokra. Ha egyenes hajad van, akkor is lehetnek laza tincseid. A Life.hu szépségszakértője, Takács Nóra megmutatta, hogyan készítheted el - igaz, ehhez kicsit korábban kell felkelned, de nézd meg, megéri.

Lea Seydoux, Marine Vacth, Louise BourgoinForrás: AFP
A Life.hu tippje: egyél, hogy szép legyen a hajad

Lehet bármilyen jó a samponod, moshatsz bármennyiszer a héten hajat, használhatsz bármilyen csodakészítményt, most is igaz: a szépség belülről fakad - szó szerint. Ha gyönyörű hajkoronát szeretnél, kezdj el tudatosabban táplálkozni. Mit kell enned? Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük.