Feszes cicik néhány hét alatt - crosstréning-gyakorlatok mellizomra

Crosstréning mellizom testmozgás Balogh Zsolt edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tévhit, hogy a mellizomgyakorlatoktól kisebb lesz a kebelméret. Fontos, hogy erre a területre is rendszeresen eddz, mert ettől válik feszessé és formássá a mell. Balogh Zsolt crosstréningoktató segítségével a héten mellizomra dolgoztunk.

Melegíts be!

Az izmok átmozgatása nélkül nem kezdődhet el az edzés. Mindegy, milyen területre dolgozol, egy általános bemelegítés kellően ráhangol majd az edzésre. Ha mellizomra dolgozol, ügyelj arra, hogy a felsőtestedet nagyon alaposan melegítsd be. Sétával, laza kocogással vagy biciklizéssel indítsd az edzést, majd mozgasd át a főbb izomcsoportokat.

1. Tárogatás

Padon és a talajon is végezheted a tárogatást, azt azonban jó, ha tudod, hogy a talajon jóval könnyebb végrehajtani, mivel kisebb a mozgástér.

Így csináld

Legyen nálad súlyzó - attól függően, mennyire vagy edzett, dolgozhatsz egy-másfél-két kilóssal, vagy akár két teli ásványvizes palackkal. Helyezkedj el hanyattfekvésben a talajon, a lábakat húzd fel telitalpra. Engedd oldalra lassan a súlyzókat, közben szorítsd le a derekadat. Négy szériában, fél-fél percig végezd a tárogatást.

2. Pull over

Ez a gyakorlat a mellizmok mellett megdolgoztatja a bordaközi izmokat, és kicsit a tricepszet is.

Így csináld

Ragadj meg egy kétkilós súlyzót (ha sok vagy kevés, természetesen csökkentsd vagy növeld a súlyt), és helyezkedj el hanyattfekvésben, a lábak legyenek teli talpon. Fogd mindkét kézzel a súlyt, és lassan emeld a fejed fölé a súlyzót. A könyökök maradjanak hajlítva, a súly egy kicsit hozzá is érhet a talajhoz, de ne pihentesd lent másodpercekig. Végig ügyelj arra, hogy a derekadat szorítsd a talajra. Ugyanezt a gyakorlatot padon is végezheted, akkor viszont addig engedd a kart, hogy a könyökök szinte a fülhöz érnek. Itt is végezd fél percig, négy szettben a gyakorlatot.

3. Fekvenyomás

Teljesen átmozgatja és alaposan megedzi a mellizmokat a fekvenyomás, amit kezdőként akár talajon is végezhetsz, most azonban egy nehezített verziót mutatunk be. Padon végrehajtva sokkal erőteljesebb a gyakorlat hatása, itt számít a legjobban a mozgástér nagysága.

Így csináld

Helyezkedj el úgy a padon, hogy a fej még rajta legyen. Mindkét kézben legyen súlyzó, amiket párhuzamosan tartva emelj ki a mellkas vonalában. Szinte zárd össze a két súlyzót, majd lassan engedd a könyököket a pad szintje alá, miközben a súlyzók még mindig egy vonalban vannak. Innen lassan, a derék padhoz szorításával, lendület nélkül told vissza a súlyt a kiinduló helyzetbe. Fél percig végezd a gyakorlatot négy szettben.

+ 1: 45 fokos nyomás padon

Ehhez a gyakorlathoz elengedhetetlen a pad, így dolgoznak ugyanis a legjobban a mellizmok. A feladat szinte ugyanaz, mint az előző fekvenyomásnál.

Így csináld

Hlyezkedj el a 45 fokos padon, dőlj neki a hátaddal. Mindkét kezedben legyen súlyzó, amiket tarts a váll vonalában. Innen told fel a magasba a súlyzókat, és maradjanak végig egy vonalban, egymáshoz közel. ismételd a gyakorlatot fél percig, négy szettben.

Nyújtás

Nagyon fontos, hogy edzés után alaposan lenyújtsd a megrövidült izmokat. Kulcsold magad mögött a karokat, próbáld elemelni őket a testedtől. Nyújtsd meg külön-külön is a karokat, ha pedig van segítséged, még intenzívebb lehet a lazítás.

Tónusos test 30 perc alatt - átmozgató gyakorlatsor kezdőknekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140909-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-atmozgato-gyakorlatsor-kezdoknek.htmlHa csak napi 30 perced van edzeni, akkor is érdemes nekiállni! Balogh Zsolt crosstréningoktatóöt olyan gyakorlatot mutat be, amik tökéletesen átmozgatják és edzik a testet, és kezdők is bátran végezhetik. Dolgozz velünk a szálás karokért, lapos hasért és a szép combizmokért!Ez Zsír!--Szálkás karok, formás felsőtest - 3 könnyű súlyzós gyakorlat nőknekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140827-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-edzes-karizomra.htmlLassan véget ér a trikószezon, ám ez még nem ok arra, hogy elhanyagold a karok edzését. Balogh Zsolt crosstréningoktató a héten olyan karerősítő gyakorlatokat mutatott, amiket kis súllyal végezve garantált a szálkásítás. Ez Zsír!--Szép tartás, erős hátizmok - 3 hatékony gyakorlat fitballalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140814-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-labdas-hatizom-gyakorlatok.htmlHa szeretnéd, hogy szép legyen a tartásod, és az évek múltával ne kínozzon állandó hátfájás, akkor nem árt, ha karbantartod ezt a területet. Balogh Zsolt crosstréning-oktató a héten három remek háterősítő gyakorlatot mutatott, méghozzá fitballal. Indulhat is az edzés!Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.