Cementgyárból lett álomlakás

Forrás: Ricardo Boffil -
Iroda loft luxus cementgyár spanyol lakás építész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ricardo Bofill spanyol építész a hetvenes években fedezte fel a Barcelona környékén évek óta üresen álló és egyre rosszabb állapotban lévő cementgyárat és annyira megtetszett neki, hogy nyomban meg is vásárolta. 
/1410/Cemen20141012201958

Amikor az építész megpillantotta a hatalmas silókat magába foglaló épületkomplexumot, úgy döntött, hogy nemcsak irodáját költözteti a csupasz betonfalak közé, de új otthonának is ezt választja.

Forrás: Ricardo Boffil

A részben romokban álló hatalmas vasbetonszerkezetek statikai átvizsgálása után kezdődhettek a bontási és építési munkálatok. Az óriási belmagasságú terek most többek között egy archívumnak, könyvtárnak, vetítőnek adnak helyet, de van itt kortárs művészek munkáit bemutató kiállító- és konferenciaterem is. Ricardo Bofill a saját lakóterének kialakítására is nagy figyelmet fordított: egy közel 600 négyzetméteres, háromszintes luxuslakást alakított ki magának a századforduló környékén épült egykori cementgyár falai között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.