Aki csúcsformába hozza a világsztárokat - Kövesd Timea Majorova edzéstervét!

Timea Majorova edzésterv fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Timea édesapja magyar, édesanyja szlovák, így sokszor járt már nálunk a világhírű fitneszmodell. Már évek óta Los Angelesben él, edzőtermében világsztárok fordulnak meg nap mint nap. A hét végén ismét Budapestre jön a Fitparádé miatt - ez alkalomból mesélt edzésről, étkezésről és persze hírességekről a Life.hu-nak. 

Timea október elején lett negyvenéves, de ez cseppet sem látszik rajta. Kislánya lassan hároméves, ő azonban példaértékűen fitt édesanya. Pörög, sportol, vezeti az edzőtermét, és csúcsformában van. Hogy mi a titka? Többet között a jó időbeosztás. ,,Korán reggel kelek, délig dolgozom. Egész délután a kislányommal vagyok, és amikor ő este 9 fele elalszik, akkor jöhet az edzés!" - meséli Timi.

Forrás: George Kontaxis

A fitneszmodell tudja, mi kell a testének, és hogyan tartsa magát topformában. ,,Hetente háromszor erősítek. Ebből egyszer a Santa Monica-i lépcsőkön edzek és hasazok, egyszer kint a természetben, egyszer pedig az edzőtermemben. Van egy intenzív, 45 perces edzéstervem felső- és alsótestre. Ez 10-12 gyakorlat összesen, és remekül átmozgatnak és erősítenek. Ezek mellett egy héten egyszer spinningelek, és igyekszem eljutni hot jógára is. Minden második héten beiktatok egy wellnessnapot: ilyenkor szaunázom, gőzölök és masszázsra megyek."

Timea tippje

A fitneszmodell szerint a legjobb gyakorlatok comb- és farizomra a guggolás, a lépcsőzés és a padra fellépés. Ezek alaposan megdolgoztatják a legkritikusabb női testtájakat. Itt már mi is mutattunk crosstréning-gyakorlatokat ezekre a területekre.

Timi persze az étkezésére is nagyon ügyel, mert 75%-ban ez számít az alakformálás terén. ,,Hétfőtől péntekig betartom a helyes táplálkozás alapelveit: az ételeim 60%-a protein (halak, csirke és steak), 30% szénhidrát (barna rizs, saláták), és 10%-ban egészséges olajok, zsírok ( mandula, avokádó, lenmagolaj). Persze nassolok is néha: imádom a fagyit és a palacsintát."

Forrás: Diana Mrazikova, George Kontaxis

A sikeres fitneszmodell mindössze tíz kilót hízott a terhessége alatt, és azt is elárulta, hogyan csinálta. ,,Nagyon odafigyeltem magamra a babavárás alatt: edzettem, de nem végeztem megterhelő gyakorlatokat, és figyeltem, mit eszek. Így nem híztam többet, mint amennyi még egészséges. A szülés után a víz azonnal lement rólam, tíz nap múlva pedig annyi kiló voltam, amennyi a terhességem előtt. A baba mellett is sportoltam: sokszor otthon edzettem, és ezt a kislányom a babakocsiból nézte. Félévesen már együtt tornáztunk, ő volt a súly :-) Fontos számomra, hogy neki is jelen legyen a sport az életében. Én teniszeztem kiskoromban, de nem vettem komolyan. Szeretném, ha Charlize ezt sokkal tudatosabban csinálná."

Timi nyomon követi a hazai magyar tehetségeket is. ,,Nagyon jó látni, hogy olyan fitneszmodellek, mint Toldi Zsuzsi, Oláh Noémi vagy Nagy Bettina is nálunk kezdték, most pedig már sztárok lettek."

A népszerű fitneszmodell Los Angelesben él, edzőtermében gyakran megfordulnak világsztárok is. Ők nem olyan közlékenyek, mint az átlagemberek, de persze néha szóba elegyednek Timivel. Egy hete például Ben Affleckkel futott össze, aki nagyon komolyan edz az új Batman-filmre. ,,Ő tényleg kőkeményen odateszi magát, nap mint nap izzad az edzőteremben. De ott van még Jennifer Aniston, Jennifer Lopez, Madonna, Jennifer Gardner, Matthew McConaughey - ők igazi fanatikusok."

Forrás: Eric Freimanis

Timea nagyon sok mindent elért, de mindig van olyan, amire még nagyon vágyik. ,,Most egy indiai céggel dolgozom együtt új termékeken - ez most egy nagy projekt az életemben. Nemrég pedig édesanyám megkapta a zöldkártyát, így teljesült egy nagy vágyam: mindig szerettem volna, hogy ő is velünk éljen Kaliforniában."

Timea Majorova rengeteg díjjal büszkélkedhet - pár hónapja az origo.hu interjújában mesélt a gyermeknevelésről, sikereiről és könyvéről is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.