Az ének iskolája felfedezettje nagyon szűkösen él családjával. Bár szülei mindent megtesznek azért, hogy Ricsinek és három testvérének megadjanak mindent, most kilátástalan helyzetbe kerültek, ezért csak a jószándékú emberekben bízhatnak.

Hiába volt Az Ének iskolája kis tehetsége a műsor egyik különleges felfedezettje egyelőre úgyanolyan szegény körülmények között él Mata Ricsi, mint a műsor előtt. Édesanyja a Blikknek mesélt szívszorító helyzetükről.

Forrás: TV2

„Napról napra élünk, és nem tudom, ez hogyan tudna változni. Szinte már fájdalmas a helyzetünk. Nem látom a jövőt, és a megoldást, ami rettenetessé teszi a napjainkat" – mondta a lapnak Mata Ricsi édesanyja, akinek már csak a remény maradt.

Ricsit Az ének iskolájában Szulák Andrea tanítgatta, sőt még szemüveget is csináltatott neki, mert Ricsi súlyos szemproblémával küzd. A műsorban a fiú legnagyobb vágyát is teljesítették és repülőre ülhetett. Ám amikor véget ért a tehetségkutató Ricsi visszatárt régi életéhez és ahogy a műsor előtt tette, hobbiból hangfalakat rak össze, hogy azzal is pénzt keressen és segítsen szüleinek.