Ha az unalmas hétköznapok után egy kis izgalomra vágysz, látogass el Magyarország számtalan kalandparkjának egyikébe. Ezekben a parkokban biztonságos körülmények között teheted próbára a bátorságodat és az ügyességedet, ám a pályák mégis gondoskodnak az extra kihívásról.

Challengeland, Csillebérc

A hazai kalandpark a főváros egyik legmagasabb pontján, Csillebércen várja a kalandozókat. A magányos farkasok az egyéni pályán, a csapatjátékosok a csapatépítő pályákon tehetik próbára magukat, de óvodai és iskolai csoportokat is fogadnak. Családi programnak is kiváló a látogatás, hiszen a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a neki való nehézségű feladatot. A fák közé kifeszített akadálypályákon lecsúszókon, függőhidakon juthatsz el egyik fától a másikig, de az is előfordul, hogy Tarzant utánozva kell átlendülnöd a köteleken. A pályák közül nemcsak nehézségi fok, hanem a saját magasságod szerint is választhatsz: a magasság szerinti beosztás betartása különösen fontos, mivel mindenkinek el kell érnie a biztosítóköteleket. Versenyezni is lehet, sőt, a csapatépítő tréningek ismert bizalomépítő feladatait is megtalálhatod itt. A csapatépítést tervező cégek egyébként több csomag körül választhatnak, és az aktív napot akár bográcsozással is zárhatják. 

Forrás: www.kalandpalya.com
Life.hu tipp

Ha a nem tudod, hol rendezd meg a gyermeked szülinapi buliját, netán izgalmas legény- vagy leánybúcsúra vágysz, a parkban erre is van lehetőség.

Kalózsziget Kalandpark, Tiszafüred

Ha a Karib-tengerre nem is jutsz el mostanában, a régi kalózlegendák hangulatát felidézheted Tiszafüreden. Féktelen Fred kapitány legénységet toboroz, amelynek a kalózképző feladatok teljesítése után lehetsz a tagja: 5 állomáson kell választ adnod a furfangos kérdésekre, és végrehajtanod a feladatokat. A 17 méteres mászófal igazi kihívás. A kilátótoronyból 300 és 400 méteres canopy-, azaz kötélcsúszda-pályán érkezhetsz le, és közben a Tisza-tó festői látványát élvezheted. A pókhálószerű kötélpályák összesen 140-féle játékelemből állnak, de van itt íjászat és különféle vízi játékok, és minigolf is. És hogy mi a legjobb az egészben? Az, hogy ez a kalandpark nemcsak a nevében sziget: egy valódi szigeten helyezkedik el, amelyet csónakkal lehet megközelíteni.

Forrás: www.kalandsziget.hu
Life.hu tipp

Ha megéheztél, vagy megszomjaztál a kalandok közepette, a Kalóztanyán, vagy a Kikötőben töltődhetsz fel.

A Life.hu extra tippje

Tökéletes harmónia a Tisza-tó partján-Tisza Balneum Hotel Konferencia és Wellness Központ a pihenés és a romantika fellegvára.

 Kristály Torony, Bükfürdő

A Bükfürdői Kristály Torony a maga nemében egyedülálló: a háromszintes, látványos, kristályszerkezetű mászópályán egyszerre 120 fő kalandozhat, ráadásul mindenki kora és ügyessége szerint választhat pályát: az egyszerűbb feladategyütteseket a kisebbek és a kevésbé vállalkozó szelleműek is teljesíteni tudják, míg a harmadik szint már elsősorban a gyakorlottabbaknak való. Európőban összesen négy ilyen létesítmény van, a bükfürdői mászótórony 17 méter magas, 35 méter széles és 90 elemet tartalmaz. A mászópályákat, amelyeken kötélhágcsókon, lengőlétrákon, és egyéb elemeken keresztül közlekedhetsz, 200 méteres Flying Fox csúszás egészíti ki. 

Forrás: www.kristalytorony.hu
Life.hu tipp

Az igazán extra élményre vágyóknak érdemes kipróbálniuk az éjszakai mászást, amely már csak a kivilágított torony látványa miatt is különleges.

A Life.hu extra tippje

Gyógyító források és álomszép golfpálya egy helyen-Greenfield Hotel Golf & Spa-ban garantált a feltöltődés.

Sobri Jóska Kalandpark, Kislőd

A legendás bakonyi betyárok nyomában járva számos adrenalinfüggőknek való játékot próbálhatsz ki: a falmászás, a vízidodzsem, a vízigömböc, az íjászat mellett természetesen itt is megvan a fák közé telepített, kötélhágcsókból és egyéb akadályokból felépített pálya és a mászófal is. A harcosabb kedvűek az FBI akadémián, a lézerharcban, vagy az Airsoft-pályán adhatják ki a feszültséget, a 21. századi lovagok pedig a Hámori vár tízpróbáján tehetnek lovagi próbát. A téli sportok kedvelői sem fognak unatkozni: hófánkban csúszhatnak le az erre kijelölt pályán. Nemrég megnyílt a kalandpark bobpályája is, a megnyitóünnepség bevétele a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat speciális képességű mentőkutyáinak kiképzését támogatta. A legkisebbek az állatsimogatóban, a Rotundo elnevezésű, hófánkhoz hasonló körhintán, vagy a kicsiknek való kalandvárban szerezhetnek élményeket. A park természetesen nemcsak családi, hanem csapatépítő programokkal is várja az érdeklődőket.

Forrás: www.bakonyikalandpark.hu
Life.hu tipp

A tiszteletbeli betyárok akár erdei esküvőt is tarthatnak Sobri Jóska birodalmában.