Adrenalinra vágysz? Kalandozz itthon az őszi szünetben!

Forrás: www.kalandpalya.com -
Kislőd Tiszafüred kalandpark Bükfürdő kirándulás Csillebérc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha az unalmas hétköznapok után egy kis izgalomra vágysz, látogass el Magyarország számtalan kalandparkjának egyikébe. Ezekben a parkokban biztonságos körülmények között teheted próbára a bátorságodat és az ügyességedet, ám a pályák mégis gondoskodnak az extra kihívásról.

Challengeland, Csillebérc

A hazai kalandpark a főváros egyik legmagasabb pontján, Csillebércen várja a kalandozókat. A magányos farkasok az egyéni pályán, a csapatjátékosok a csapatépítő pályákon tehetik próbára magukat, de óvodai és iskolai csoportokat is fogadnak. Családi programnak is kiváló a látogatás, hiszen a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a neki való nehézségű feladatot. A fák közé kifeszített akadálypályákon lecsúszókon, függőhidakon juthatsz el egyik fától a másikig, de az is előfordul, hogy Tarzant utánozva kell átlendülnöd a köteleken. A pályák közül nemcsak nehézségi fok, hanem a saját magasságod szerint is választhatsz: a magasság szerinti beosztás betartása különösen fontos, mivel mindenkinek el kell érnie a biztosítóköteleket. Versenyezni is lehet, sőt, a csapatépítő tréningek ismert bizalomépítő feladatait is megtalálhatod itt. A csapatépítést tervező cégek egyébként több csomag körül választhatnak, és az aktív napot akár bográcsozással is zárhatják.

Forrás: www.kalandpalya.com

Life.hu tipp

Ha a nem tudod, hol rendezd meg a gyermeked szülinapi buliját, netán izgalmas legény- vagy leánybúcsúra vágysz, a parkban erre is van lehetőség.

Kalózsziget Kalandpark, Tiszafüred

Ha a Karib-tengerre nem is jutsz el mostanában, a régi kalózlegendák hangulatát felidézheted Tiszafüreden. Féktelen Fred kapitány legénységet toboroz, amelynek a kalózképző feladatok teljesítése után lehetsz a tagja: 5 állomáson kell választ adnod a furfangos kérdésekre, és végrehajtanod a feladatokat. A 17 méteres mászófal igazi kihívás. A kilátótoronyból 300 és 400 méteres canopy-, azaz kötélcsúszda-pályán érkezhetsz le, és közben a Tisza-tó festői látványát élvezheted. A pókhálószerű kötélpályák összesen 140-féle játékelemből állnak, de van itt íjászat és különféle vízi játékok, és minigolf is. És hogy mi a legjobb az egészben? Az, hogy ez a kalandpark nemcsak a nevében sziget: egy valódi szigeten helyezkedik el, amelyet csónakkal lehet megközelíteni.

Forrás: www.kalandsziget.hu

Life.hu tipp

Ha megéheztél, vagy megszomjaztál a kalandok közepette, a Kalóztanyán, vagy a Kikötőben töltődhetsz fel.

A Life.hu extra tippje

Tökéletes harmónia a Tisza-tó partján-Tisza Balneum Hotel Konferencia és Wellness Központ a pihenés és a romantika fellegvára.

Kristály Torony, Bükfürdő

A Bükfürdői Kristály Torony a maga nemében egyedülálló: a háromszintes, látványos, kristályszerkezetű mászópályán egyszerre 120 fő kalandozhat, ráadásul mindenki kora és ügyessége szerint választhat pályát: az egyszerűbb feladategyütteseket a kisebbek és a kevésbé vállalkozó szelleműek is teljesíteni tudják, míg a harmadik szint már elsősorban a gyakorlottabbaknak való. Európőban összesen négy ilyen létesítmény van, a bükfürdői mászótórony 17 méter magas, 35 méter széles és 90 elemet tartalmaz. A mászópályákat, amelyeken kötélhágcsókon, lengőlétrákon, és egyéb elemeken keresztül közlekedhetsz, 200 méteres Flying Fox csúszás egészíti ki.

Forrás: www.kristalytorony.hu

Life.hu tipp

Az igazán extra élményre vágyóknak érdemes kipróbálniuk az éjszakai mászást, amely már csak a kivilágított torony látványa miatt is különleges.

A Life.hu extra tippje

Gyógyító források és álomszép golfpálya egy helyen-Greenfield Hotel Golf & Spa-ban garantált a feltöltődés.

Sobri Jóska Kalandpark, Kislőd

A legendás bakonyi betyárok nyomában járva számos adrenalinfüggőknek való játékot próbálhatsz ki: a falmászás, a vízidodzsem, a vízigömböc, az íjászat mellett természetesen itt is megvan a fák közé telepített, kötélhágcsókból és egyéb akadályokból felépített pálya és a mászófal is. A harcosabb kedvűek az FBI akadémián, a lézerharcban, vagy az Airsoft-pályán adhatják ki a feszültséget, a 21. századi lovagok pedig a Hámori vár tízpróbáján tehetnek lovagi próbát. A téli sportok kedvelői sem fognak unatkozni: hófánkban csúszhatnak le az erre kijelölt pályán. Nemrég megnyílt a kalandpark bobpályája is, a megnyitóünnepség bevétele a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat speciális képességű mentőkutyáinak kiképzését támogatta. A legkisebbek az állatsimogatóban, a Rotundo elnevezésű, hófánkhoz hasonló körhintán, vagy a kicsiknek való kalandvárban szerezhetnek élményeket. A park természetesen nemcsak családi, hanem csapatépítő programokkal is várja az érdeklődőket.

Forrás: www.bakonyikalandpark.hu

Life.hu tipp

A tiszteletbeli betyárok akár erdei esküvőt is tarthatnak Sobri Jóska birodalmában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.