Ahol nincsenek síró gyerekek: fényűző üdülőhelyek kizárólag felnőtteknek

Eger Karib-tenger Fekete-erdő felnőtt Jamaica szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szülőként is szükséged lehet időről időre egy nyaralásra a lurkók nélkül, de egyedülállóként is vágyhatsz olyan romantikus kiruccanásra, ahol az égvilágon semmi nem zavarja meg a pihenésed, és nyugodtan élvezheted a szabadságod. A Life.hu most olyan „gyerekmentes zónákat" gyűjtött össze a nagyvilágból, amik exkluzív környezetükkel és kimagasló szolgáltatásaikkal igazi oázist nyújtanak az utazók számára.

Egy trópusi „vár" a Karib-térség gyönyörű szigetén

A Jamaica legnyugatibb pontján elhelyezkedő Negril lenyűgöző tengerpartjáról, végtelen kék vizeiről és csodálatos élővilágáról híres, strandjai rendszeresen szerepelnek a rangos utazási magazinok toplistáján. A hatalmas üdülőközpont közelében lévő, drámai sziklákra épített szállóhely 12 trópusi stílusú magánházból áll, és minden szobája egyedien berendezett. A helyi jellegzetességeket alapanyagként használó konyha, a koktélbár, a hihetetlenül figyelmes kiszolgálás és az all inclusive szolgáltatások feledhetetlenné teszik az itt-tartózkodást. A kizárólag 16 éven felüli vendégeket fogadó négycsillagos resort gyógyfürdőjében pezsgőfürdő, szauna, test- és arckezelés is várja a pihenni vágyókat, a szabadtéri medence partjáról pedig csodálatos kilátás nyílik a Karib-tengerre. A környéken remek búvárhelyek vannak, emellett delfinlesre, lovaglásra és túrázásra is van lehetőség.

Forrás: www.islandoutpost.com

Romantika és wellness a Fekete-erdőben

A kizárólag párokat fogadó, meghitt hangulatot árasztó szálloda a Fekete-erdő déli részén, Feldbergben található, ahol nincs más dolgotok, mint élvezni az érintetlen természeti környezet nyugalmát és szépségét. Az 1050 méter magasan fekvő wellness-hotelben minden a romantikáról szól, a modern és tágas szobák a feltöltődés valódi színterei. Az ún. „partner rituálék", mint pl. a szőlőmagolajos masszázs vagy a csokoládé-álom különleges élmény lesz mindkettőtöknek, utána pedig élvezhetitek a kifinomult ízeket és az isteni borokat egy gyertyafényes vacsora keretében. Feldbergben a pihenés túrázás nélkül szinte elképzelhetetlen, és az aktív kikapcsolódáshoz sehol másutt a Fekete-erdőben nem fogtok ennyire változatos terepet találni.

Forrás: www.tannhof-feldberg.de

A Life.hu extra tippje

Közeleg az adventi időszak, és ha szeretnéd megismerni a német tradíciókat, nevezz be decemberben egy izgalmas utazásra, ahol Európa leghíresebb karácsonyi vásárát is megcsodálhatod! Advent Bajorországban - 55.450 forint/fő/2 éjtől

„A 'csak felnőtteknek' üdülőhelyek ebben az értelemben általában arra utalnak, hogy nincsenek gyermekek, hiszen a szülők, a nagyszülők is megérdemlik a kikapcsolódást, hogy felfrissülten térhessenek vissza a mindennapokba. Sokan meghökkennek azon, hogy mi sem fogadunk 16 éven aluliakat, de miután eltöltenek néhány napot nálunk, megértik 'újszerű törekvésünk' lényegét" - mondta a Life.hu-nak hazánk egyetlen felnőttbarát szállodájának sales menedzsere, Majoros Eszter. Az Eger belvárosában található hotel egy olyan egyedülálló Gyógy- Idegenforgalmi és Rekreációs Központ, ahol minden a vendégek kényelmét és gyógyulását szolgálja. Az 51 szoba mindegyike rendelkezik erkéllyel, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az Eged-hegyre, illetve a termálfürdő területére. A radonos vizű beltéri medencék - amiben nem is fürödhetnek gyermekek - kiválóan alkalmasak különféle betegségek kezelésére, valamint műtétek utáni rehabilitációra, a tökéletes wellness-élményről pedig a szaunavilág változatos szolgáltatásai gondoskodnak. „A környezettudatos üzemeltetés mellett a borkultúrára és a gasztronómiára is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy vendégeink a lehető legelégedettebben távozhassanak szállodánkból" - fűzte hozzá Majoros Eszter.

Ahová a hírességek bújnak a paparazzók elől

A luxusüdülőhely mindössze egy órára található Miamitól, de aki megérkezik ide, úgy fogja érezni magát, mintha Tahitin vagy Balin nyaralna. Az Atlanti-óceánon található nemzetközi hírű privát szigetet a világ egyik legszebb üdülőhelyeként tartják számon, amit csak hajóval vagy hidroplánnal lehet megközelíteni. A buja kertekben megbúvó nádtetős bungalók a szerelmespárok, az üzletemberek és a hírességek tökéletes búvóhelye, akik maximális diszkrécióra és csendre, békére vágynak. Az ultraexkluzív Resort&Spa-ban gyermekek nem tartózkodhatnak, nincs TV és telefon, így garantált a kikapcsolódás. A vendégek páratlan kényelméről extra tágas lakosztályok, királyi méretű ágyak, saját szabadtéri zuhanyzók és hidromasszázskádak gondoskodnak. A lagúna stílusú medencétől a meditatív Zen Gardenen át a hangulatos könyvtáron keresztül, egészen a hatalmas függőágyakig a sziget minden pontján érezhető az a fajta nyugalom, amit másutt talán nem is lehetne átélni.

Forrás: www.littlepalmisland.com

Élvezd az élet igazi luxusát: The Pavilions, Phuket

Ha szükséged van egy intim rejtekhelyre, ahol nem ugrálnak körülötted a gyerekek, miközben úszkálsz a medencében, Thaiföld mesés szigetén egy igazi chill out helyre bukkanhatsz, amit csak felnőttek vehetnek igénybe. Ellentétben a legtöbb phuketi szállodával, ez az üdülőhely nem a tengerparton található, hanem a sziget legmagasabb pontján, és olyan érzésed sem lesz, hogy túl közel vannak a szomszédok. A feszített víztükrű medencével rendelkező magánvillák lenyűgöző szépségűek és szokatlanul tágasak. A belső tértől is biztosan tátva marad a szád: hatalmas kanapé, extravagáns fürdőszoba, képzőművészeti tárgyak, modern multimédiás eszközök és korlátlan internet-elérés a resort egész területén. A relaxáló masszázs után talán még a szobát sem lesz kedved elhagyni, de ha mégis erőt veszel magadon, a Plantation Clubban különleges gasztronómiai kalandban lehet részed, a fantasztikus panorámát nyújtó szabadtéri bárban pedig szerelmi bájitalokat kóstolgathatsz.

Forrás: www.thepavilionsresorts.com

A Life.hu extra tippje

Szingapúr egyedülálló kozmopolita kultúrája a régi és az új közötti harmonikus kapcsolatot tükrözi, és ez a nyüzsgő metropolisz ideális kiindulópont Ázsia felfedezésére. A Thaiföld-2 éj Szingapúr +7 éj nyaralás Phuketen legjobb ára 349.900 forint/fő/9 éjtől

Egyiptom jóval több, mint gondolnád - 5 dolog, amiért érdemes odautaznodhttp://www.life.hu/lifeutazas/20141028-egyiptom-telen-is-jo-uticel-amiket-meg-kell-nezni-ott-kairo-abu-szimbel-es-asszuan.htmlHa meleg időre és tengerparti pihenésre vágysz az őszben, irány Egyiptom, ahol az október és április közötti időszak a legjobb nyaralószezon. Ilyenkor már nincs perzselő hőség, de a napi átlaghőmérséklet 25 Celsius-fok, a Vörös-tenger hőmérséklete pedig 23 Celsius-fok körüli. Ráadásul az árak is jóval barátibbak, mint egy egzotikus utazáson, és annyi a látnivaló, hogy alig győzöd befogadni. Indulhatunk?Utazás--Kaland, egzotikum, romantika: 4 bámulatos szigetország felfedező kedvű utazóknakhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140927-bamulatos-szigetorszagok-felfedezo-kedvu-utazoknak-sri-lanka-vanuatu-grenada-madagaszkar.htmlÉrintetlen természeti kincsek karnyújtásnyira. Meseszép tájak, amik láttán elakad a lélegzeted. Egyedülálló élővilág, amit sehol másutt nem találhatsz. A felsorolás csupán néhány azon ismérvek közül, amelyekkel Földünk csodálatos szigetországai büszkélkedhetnek. A Life.hu most olyan különleges helyeket gyűjtött össze, ahová egyszer mindenképpen el kell menned!Utazás--Costa Rica: a színek, az ízek és a boldogság országahttp://www.life.hu/lifeutazas/20141011-costa-rica-utazas-manuel-antonio-nemzeti-park-arenal-vulkan-csendes-ocean-es-karib-tenger.htmlHa az ember Costa Ricán jár, szinte megáll az idő. Ebben az országban nincs nagy jelentősége sem a napoknak, sem az óráknak, a sietség és a stressz fogalmát pedig nem ismerik az itteniek. Costa Ricát gyakran nevezik a világ legboldogabb országának, nem véletlenül: az itt eltöltött két hetem alatt tényleg mindenki olyan kedves, barátságos és boldog volt, amihez foghatót még soha, sehol nem tapasztaltam.Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.